Nieuws

Zeemanskoor de Sk?mkoppen in Fries Scheepvaart Museum

Door Jeroen Pietersma
SNEEK - Het Fries Scheepvaart Museum doet op zaterdag 29 oktober mee aan de Rabobank Museumdag. ?s Middags treedt het Harlinger zeemanskoor de Sk?mkoppen op in het museum en de hele dag zijn er instaprondleidingen.

De Rabobank organiseert deze dag speciaal voor haar leden in Friesland, Groningen en Drenthe. Naast de rondleidingen in het museum is er van alles te beleven in het nieuwe Kindermuseum. Ook bezoekers die niet lid zijn van de Rabobank zijn van harte welkom om naar het koor te komen luisteren.

Het zeemanskoor de Skúmkoppen is in 1995 opgericht als een groepje enthousiastelingen die alle facetten van het harde werken op zeilschepen wilden verwoorden in mooie shanties en ballades. Inmiddels is het koor uitgegroeid tot zestig zangers, drie accordeonisten en een violiste. De koorleden komen uit heel Friesland, ook de regio Sneek is flink vertegenwoordigd. De Skúmkoppen brengen vele bekende en minder bekende zeemansliederen ter ore, aangevuld met een breed Iers repertoire. De optredens worden gekenmerkt door spontaniteit en vrolijkheid.

|Doorsturen

BuienradarAgenda