Nieuws

Welsec overgenomen door Langhout Groep


HARLINGEN - Schilders- en classificeerbedrijf Welsec is overgenomen door Langhout Groep. Het personeel gaat mee over. ?De contracten zijn vandaag aan het personeel aangeboden?,vertelt Arjan van Emmerik, directeur van Langhout Groep.

Van Emmerik: “De overname van Welsec betekent een mooie aanvulling op onze activiteiten. We zijn er erg blij mee." De Langhout Groep bestaat sinds 1939 en is actief op het gebied van schilderwerk, conservering, industrieel coaten en onderhoud. Het bedrijf heeft vestigingen in Leeuwarden, Gorredijk en IJmuiden.

Ook Albert Kuiper, bestuurder van FNV Bondgenoten, is blij met de overname. “Het was onze insteek dat het personeel bij een overname meegenomen werd en zo min mogelijk schade ondervond van de overname en dat is gelukt. Het is mooi dat het personeel in deze tijd hun baan kan behouden. Ook zij zijn daar natuurlijk erg gelukkig mee.” Wel krijgt het personeel een nieuwe cao maar de salarissen blijven gelijk. “Maandag zetten we de puntjes op de i. Het personeel kan dan nog vragen stellen voordat ze over gaan tot het tekenen van het contract.”

Eind januari is Welsec door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Het bedrijf zag geen andere uitweg dan een faillissement aanvragen in verband met een schadeclaim van bijna 2 miljoen euro, opgelegd door de staat. Welsec wordt verantwoordelijk gehouden voor een deel van de vervuiling van de bodem van de Harlinger haven, en dus ook voor de sanering daarvan. Dat bepaalde het gerechtshof vorig jaar.

|Doorsturen

BuienradarAgenda