Nieuws

Vooralsnog geen ontslagen bij spekjesfabriek

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Vooralsnog zullen er geen ontslagen vallen in de fabriek van Astra Faam, de spekjesfabriek in Harlingen. Op het moment is de fabriek druk om het werkproces weer te automatiseren. ?Na die automatisering zal er een balans opgemaakt worden en kijken we hoe we het beste verder kunnen,? aldus directeur Jan Walstra.

“Nu hebben we nog uitzendkrachten in dienst omdat nog niet alles geautomatiseerd is en we voor de bestaande werkzaamheden niet genoeg personeel hebben,” vertelt Jan Walstra “We zijn druk bezig om te kijken hoe we het beste met de situatie om kunnen gaan. Maar het is ook afwachten wat de markt doet, we hebben gewoon tijd nodig. In het slechtste geval zullen er in fasen maximaal twintig mensen ontslagen worden. Te beginnen met de indirecte banen. Maar we hopen natuurlijk dat dit niet nodig is.”


Het personeel reageerde geschrokken op het nieuws, maar de stemming blijft positief. Jan Walstra: “Het personeel ziet ook dat we het druk hebben en heeft de hoop dat alles weer goed komt. En die hoop is terecht.” Door de brand begin september kon de fabriek veel leveringscontracten niet nakomen. Ook is het grootste gedeelte van de automatisering verloren gegaan wat nu zorgt voor meer arbeidsplaatsen. Maar wanneer de fabriek de automatisering weer op orde heeft, is het mogelijk dat de fabriek moet snijden in de kosten.

|Doorsturen

BuienradarAgenda