Nieuws

Vernieuwde speeltuin Groot Ropens


HARLINGEN - Nadat de nieuwe speeltoestellen zijn geplaatst, moesten de buurtbewoners van Groot Ropens vorige week woensdag zelf nog even aan de slag. Er moest namelijk zestig kuub zand onder het nieuwe klimtoestel gestort worden, om een veilige valondergrond te realiseren. Gelukkig hoefden ze niet alles met een schep en een kruiwagen te doen. Ze kregen daarbij hulp van de sponsors.

Ruim twee jaar geleden is de buurtvereniging begonnen met de plannen voor een nieuwe speeltuin. Voorzitter Johan Douma: “De toenmalige subsidieregeling stelde niet veel voor. Wij zijn toen namens alle speeltuinverenigingen in gesprek gegaan met de gemeente en uiteindelijk is op voordracht van Marga Liefting van de ChristenUnie een nieuw beleidsplan opgesteld voor alle speeltuinverenigingen in de hele gemeente Harlingen. Naast een bijdrage uit deze subsidiepot van de gemeente hebben we zelf acties gehouden om geld in te zamelen en hebben we actief naar sponsors gezocht." 

Helemaal klaar is de speeltuin nog niet. Zo worden er op korte termijn nog twee kleinere speeltoestellen geplaatst en moeten er rond de zandbak en de zitbankjes nog tegels gelegd worden. Douma is trots op het vele werk wat er door het bestuur en de vrijwilligers van de buurtvereniging is verzet om dit te realiseren. “Mensen weten vaak niet hoeveel geld en tijd het kost om zoiets te doen. En zonder de diverse Harlinger bedrijven en de gemeente Harlingen was het financieel niet haalbaar geweest. We hebben nu weer een mooie speeltuin die er de komende jaren dan ook weer prima bij staat.” De officiële opening van de speeltuin komt nog, in mei of juni.

De renovatie van de speeltuin in Groot Ropens is tot stand gekomen met financiële en materiële steun van de volgende bedrijven en instellingen: Gemeente Harlingen, Oosterhof Holman, Rabobank Coöperatiefonds, Spaansen Groep, Visser ATR, PLUS Harsevoort, Grafisch Centrum Harlingen, Astra Faam en Taxi- en autoverhuurbedrijf Van der Pol.

|Doorsturen

BuienradarAgenda