Nieuws

The Fureys and Davey Arthur in Trebol

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De Ierse folkgroep The Fureys and Davey Arthur geeft op zondag 6 november een concert in de Trebol. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Friese folkgroep Andehlian. Aanvang: 16.00 uur. Kaarten voor het optreden in Trebol zijn te koop bij Hompy in de Voorstraat ? ? 20.

The Fureys and Davey Arthur is een van de bekendste folkgroepen uit Ierland en toert al 33 jaar over de wereld. Ze trokken volle zalen in Europa, Australië, Nieuw Zeeland, Canada en Amerika. Tegenwoordig vinden de bandleden het leuker om voor kleinere zalen te spelen , zodat ze meer contact met het publiek hebben.

Eddie en George Furey vormen met Davey Arthur de groepskern. Zij zingen alle drie, spelen gitaar, mandoline, banjo en laten zich bijstaan door de zeer muzikale Luke Crowley (bas, tin whistle en keyboard) en de jonge Daniel Lynch (accordeon).

Meer dan 52 cd’s hebben ze gemaakt, met vele hits, zoals When you are sweet sixteen, The Green Fields of France, The Old Man, Red Rose Café en The Lonesome Boatman. Een nieuwe cd is in de maak. Ze zijn niet alleen bekend door de snelle Ierse jigs en reels die ze spelen; ook hun prachtige emotioneel geladen love en sad songs spreken het publiek aan. De optredens van The Fureys zijn energiek, uitnodigend en aanstekelijk.

 

Het optreden in Trebol is onderdeel van een Nederlandse toer van The Fureys and Davey Arthur. Op donderdagavond 10 november speelt de band in Theater Sneek (www.musicinnsneek.nl). Meer over de band op www.thefureys.com.

|Doorsturen

BuienradarAgenda