Nieuws

Teunis Schol erelid Schylge myn L?ntse


TERSCHELLING - Teunis Schol uit Formerum is tijdens de voorjaarsvergadering van de cultuur-historische vereniging benoemd tot erelid van Schylge myn L?ntse.

De voormalig veehouder en thans boekenboer kreeg de titel voor zijn artikelenserie ‘Van Dellewal tot Dwarsdijk’, die hij gedurende meer dan tien jaar in het verenigingsblad van SmL publiceerde. Hierin beschrijft hij de historie van vrijwel alle huizen en hun bewoners. De serie is ooit begonnen om een aantal oude boerderijen te beschrijven, maar gaandeweg werd vrijwel geen huis meer overgeslagen.

Ook is hij door zijn uitgebreide historische kennis vraagbaak voor talrijke eilanders. Om het in de bescheiden woorden van Teunis te zeggen: “Ach, ze bellen wel eens.” Teunis Schol gaat nu een serie anekdotes schrijven over de gemeentepolitiek in vroeger tijden op basis van oude raadsverslagen. Hij won in 2005 de Lutineprijs van de gemeente Terschelling. “Ik ben vereerd met deze onverwachte onderscheiding, maar binnen Schylge myn Lântse zijn er natuurlijk meer die de eer toe zouden komen”, aldus Teunis Schol.

|Doorsturen

BuienradarAgenda