Nieuws

Stichting Straatfestival Harlingen ontvangt cheque van 250 euro

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Albertus van der Plaats heeft gisteren een cheque ter waarde van 250 euro in ontvangst genomen voor het Straatfestival Harlingen. Het uitreiken van de cheque is een initiatief van de herensoci?teit Zeeburg Harlingen.


“Wij zijn erg onder de indruk dat het Straatfestival elk jaar weer een mooie programmering weet samen te stellen - waar de vrolijke en gezellige sfeer, felle kleuren, muziek, bizarre optredens en nog te ontdekken talent van af stralen”, aldus Nico Pellenbarg, voorzitter van de herensociëteit Zeeburg Harlingen.
Voor Straatfestival-voorzitter Albertus van der Plaats is de gift van de herensociëteit een aangename verrassing. Het Straatfestival is grotendeels afhankelijk van sponsoren uit de Harlinger ondernemingen en middenstand, die het festival een warm hart toedragen. Toch merkt de organisatie van het Straatfestival dat het steeds lastiger wordt het evenement te financieren. “Door creatieve oplossingen en met andere culturele initiatieven samen te werken wordt deze last gedeeld. De gift van de herensociëteit Zeeburg is meer dan welkom”, aldus Albertus.

De relatief onbekende herensociëteit Zeeburg Harlingen werd in 1828 opgericht en dankt zijn naam aan het pand de Zeeburg, nu de locatie van hotel Zeezicht. Waar vroeger de Harlinger politiek beslissingen nam, is de sociëteit Zeeburg tegenwoordig een vriendenkring van mannen die regelmatig samen klaverjassen, biljarten of darten. “Met de Harlinger politiek mogen we ons nog wel graag bemoeien, maar de besluitvorming laten we aan de desbetreffende personen over”, grapt secretaris Rudolf Zuiderhof.
De sociëteit Zeeburg steunt jaarlijks twee goede doelen. Dit jaar viel de keuze op het Straatfestival Harlingen. “Het Straatfestival is al jaren een succesvol terugkerend evenement in Harlingen en dient daarnaast als platform voor culturele instellingen en nieuw en nog onbekend talent in Harlingen en omstreken”, aldus Nico Pellenbarg. Met de gift van 250 euro steunt de herensociëteit Zeeburg de 22e editie van het Straatfestival Harlingen die op 9 juni aanstaande plaatsvindt.

|Doorsturen

BuienradarAgenda