Nieuws

Serious Request van start in waddengebied

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Gezien de vele aanmeldingen die bij het Mini Glazen Huis Harlingen binnenkomen, loopt de omgeving warm voor 3FM Serious Request. De actie zamelt dit ?jaar geld in voor Rode Kruisprojecten tegen babysterfte.

Het programma in het Mini Glazen Huis op zondag 23 december in de veerterminal van rederij Doeksen staat bol van de activiteiten met spektakel van de Brandweer, KNRM en het Rode Kruis Bike Team. In de Serious Veiling gaan leuke en bijzondere zaken onder de hamer. Reanimatie voor baby’s en volwassenen kan ter plekke gevolgd worden tijdens continue crash courses.

De Serious Shop For One Day, een gelegenheidswinkel voor een dag op de Noorderhaven, houdt een superverkoop van ‘must haves’ en (je laatste) kerstcadeaus. MIN12 schept 12 uur lang de lekkerste ijsbollen en met Breaking The Ice start ’s middags een Serious Junior Disco. Er is nog veel meer voor kinderen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld worden geschminkt en met Doekie op de foto.

De 3FM muziekstijl loopt als een rode draad door het Mini Glazen Huis en bezoekers kunnen tegen betaling muziek aanvragen. DJ’s René CeeDee, Bram Visser en Jacob Beuker draaien 3FM muziek op verzoek. Aangevuld met live muziek, optredens van Harlinger en eilander musici en dansworkshops, worden het twaalf gevarieerde uren. Radio Stad Harlingen zendt het programma in de terminal live uit vanaf 17.00 uur, in aansluiting op de RSH Kerstuitzendingen van die zondag.

En er staat nog veel meer op stapel. Onder de noemer ‘Lichtboei In Actie’ vindt zaterdag 22 december een groots evenement voor Serious Request plaats in de Lichtboei. Een aantal Harlinger musici heeft laten weten (op een nog onbekend moment) belangeloos van zich te laten horen voor het goede doel tijdens een feestelijk programma ‘Let’s hear it for the babies’.

Leerlingen van de Sint Michaëlschool in Harlingen komen in actie voor baby’s en nemen een CD op. Deze CD wordt verkocht voor het goede doel. De leerlingen zingen hun lied zondagmiddag op het podium tijdens de Serious Junior Disco in het Mini Glazen Huis. Acties van leerlingen van andere scholen zijn nog altijd welkom.

Iedereen, individueel of georganiseerd, kan in actie komen met benefietwedstrijden, kerstgala’s of sponsoracties. Initiatieven op Vlieland en Terschelling zijn ook van harte uitgenodigd om aan te sluiten. Voor iedereen geldt (in verband met de evenementenvergunning): meld je actie wel even aan bij de organisatie van het Mini Glazen Huis via info@glazenhuisharlingen.nl.

Alle acties zijn ten behoeve van 3FM Serious Request. De opbrengsten van alle Harlinger en eilander activiteiten wordt zondag 23 december van 12.00 tot 00.00 uur ingezameld in het Mini Glazen Huis in de terminal van rederij Doeksen aan de Waddenpromenade in Harlingen. De totaalopbrengst wordt rond middernacht bekendgemaakt en daarna wordt een cheque op grootformaat aangeboden bij het Glazen Huis in Enschede.

|Doorsturen

BuienradarAgenda