Nieuws

Prachtig weer tijdens wandel- en scootmobieltocht


HARLINGEN ? In gezelschap van twee stadgidsen en de mensen van de EHBO ging afgelopen zaterdag een groep actieve senioren op pad om nader kennis te maken met de stad Harlingen. Daarmee gaven ze gehoor aan de oproep om deel te nemen aan de wandel- en scootmobieltocht die georganiseerd was door de stagiaire van het ouderenwerk Aukje Zuur, ouderenadviseur Johanna Schaap en vanuit het NASB de sportcoaches Jorine van Dijk en Stijn Kooijman, allen werkzaam in MFC Het vierkant.

Met een heerlijk zomerzonnetje in de rug vertrokken de groepen om 10.30 uur vanaf de Poffertjeskraam richting de Haven en werd er door de stadsgidsen op een erg leuke manier verteld over de geschiedenis van Harlingen. Ondertus-sen werd er door de deelnemers gezellig gepraat, oude herinneringen opgehaald en genoten we met elkaar van het mooie weer en de vroege bedrijvigheid in de stad Harlingen. Heel bijzonder was de aanwezigheid van de kleinzoon die zijn grootmoeder naar de start bracht en haar de dag van te voren had gebeld met het verzoek om vooral mee te doen.

Naast een actieve wandeling was er ruimte voor ontmoeting en gezelligheid met elkaar. Sommige mensen gaven aan heel duidelijk behoefte te hebben aan dergelijke buitenactiviteiten omdat het contact met andere mensen nieuwe ener-gie geeft en je het gevoel geeft erbij te horen. Om 12.00 uur zat de tocht erop en streken we neer op het terras bij de Poffertjeskraam. Iedereen kreeg koffie met appelgebak aangeboden en men kon heerlijk napraten over de tocht en al het moois dat in Harlingen is te zien. Tot slot bedankte Aukje iedereen voor zijn of haar bijdrage en gaf voor de vermoeide ‘voetjes’ een paar bruistabletjes mee. Deze waren beschikbaar gesteld door zorgverzekeraar De Friesland in Leeuwarden. Een heerlijke ochtend die door het mooie weer en de vrolijke mensen zeer geslaagd was.

|Doorsturen

BuienradarAgenda