Nieuws

Opkikkerdag voor langdurig zieke Jelena

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN/ZEEWOLDE ? Morgen, zaterdag 10 december wordt er voor de 9-jarige Jelena en haar gezin uit Harlingen een Super Opkikkerdag georganiseerd. Een bijzondere dag waarbij het hele gezin even weg is uit de dagelijkse, vaak harde, realiteit van behandeling en doorlopende ziekenhuisbezoeken.

Voor Jelena en haar gezin staat er een aantal grote en bijzondere verrassingen te wachten. Misschien gaan ze wel zwemmen in een subtropisch zwemparadijs, maken ze prachtige sierraden of worden ze gefotografeerd door een professionele fotograaf… Hoe dan ook, deze dag wordt voor het hele gezin een spectaculaire verrassing!

De pedagogische en maatschappelijk medewerk(st)ers van het ziekenhuis waar Jelena onder behandeling is, vonden dat zij en haar gezin wel een Opkikkerdag konden gebruiken. Na een gezellig en persoonlijk gesprek met Jelena en haar gezin weet de stichting precies wat hun hobby’s, wensen en interesses zijn. Op basis van dit gesprek is er voor de Super Opkikkerdag op 10 december een leuke dag voorbereid, waarbij de stichting ervoor zorgt dat er voor elk gezinslid een bijzondere verrassing is.
Dit jaar heeft Stichting Opkikker maar liefst 16 Super Opkikkerdagen georganiseerd waarbij er voor ruim 55 gezinnen, met een langdurig ziek kind, een dag vol ontspanning werd aangeboden. Ondersteund door onze vele vrijwilligers en een uniek samenwerkingsverband met achtenvijftig ziekenhuizen, waaronder alle academische, zal Stichting Opkikker in 2011 naar verwachting meer dan 1500 gezinnen “Opkikkeren”. Persoonlijke aandacht voor de gezinnen, werken met vrijwilligers en kostenbeheersing zijn en blijven speerpunten voor de stichting.

|Doorsturen

BuienradarAgenda