Nieuws

Muziekfestival Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Komende vrijdag organiseert Horeca Harlingen wederom een muziekfestival. Vanaf 22.00 uur live muziek in diverse horecazaken. Op dit moment zijn er drie bekend, te weten Caf? ?t Noorderke, Caf? ?t Sk?tsje en Eigentijds. Mochten nog meer caf?s zich aansluiten dan laat de organisatie dat vrijdag weten.

‘t Noorderke: Scratchwood
Scratchwood speelt bluesy, funky en jazzy muziek om op te dansen. De band bestaat uit Scratch zang en gitaar, Steven Dik sax en zang, Marcel Jasper drums en Don Hofstee op bas. Scratchwood speelt de monotone Mississippi-blues uit het diepe zuiden van de States, en ook de Chicago shuffle, wat soul van Detroit, ballroom-jump'n jive, New Orleans swing en New York funk. Jazz-impro met zowel Zuid-Amerikaanse als Zuid-Afrikaanse ritmes, Ellingtonismes, Dizzy’s Bops en Free’n Cool-style.

’t Skutsje: Rock Bottom

’t Skûtsje heeft tijdens dit festival een band uit de omgeving van Harlingen in huis. Rock Bottom timmert al enkele jaren aan de weg en met veel succes. Muziek voornamelijk uit de oude doos, variërend van popklassiekers tot rock en blues. Sinds enkele maanden is de band aangevuld met zangeres Anneke, welke met haar zangkwaliteiten een zeer gewaardeerde aanvulling op het totale geluid van de band. Vanaf 22.00 uur dus in ’t Skûtsje voor iedereen die van ouderwets swingen houdt.

Eigentijds: Jerick
In Eigentijds staat feestbeest Jerick. Jerick is onder meer bekend van zijn optredens als leadzanger van de Party Police, zijn ludieke optreden met zwaailamp in Idols en in tv-programma’s als Blij dat ik rij en Booby trap.?Ook is hij als zanger / cabaretier bekend als Gans Anders waarvoor zijn singles ‘Keigoed’ en ‘Het leven is kut’ op de veel verkochte après-skihut cd’s staan.?Maar de meeste bekendheid kreeg hij als Rastafaraman via het 3FM radioprogramma Stenders Vroeg waar Jerick regelmatig grappen en typetjes verzorgde. Als Rastafaraman scoorde hij in 2001 zijn tot nu toe grootste hit ‘Want ik was High’ die op de 14e plek in de Nederlandse hitlijsten belandde en wekenlang in deze lijsten bleef staan. Jerick timmert stevig aan de weg en binnenkort ligt zijn nieuwe single ‘Kom in de tent’ weer in de schappen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda