Nieuws

Muziek aan Zee breekt records

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De zesde editie van Muziek aan Zee gaat de boeken in als de succesvolste tot dusver. Ruim 5000 bezoekers (een record) genoten zaterdagavond op het Harlinger Waddenstrand onder prachtige weersomstandigheden van het gratis concert van Nederpop-legende Het Goede Doel?met?in het voorprogramma de lokale top 100 band Nickelzson.

Ook de horeca op het strand deed prima zaken en dat is goed nieuws voor de drie goede doelen die de netto-opbrengst samen mogen verdelen. "De exacte afrekening laat nog even op zich wachten, maar gelet op de omzet die we hebben gedraaid, ziet er naar uit dat we ook hier een record gaan breken," aldus voorzitter Jitze Baarsma van Stichting Zomerfestival Harlingen.

Baarsma kijkt met volle tevredenheid terug op het evenement dat vorig jaar nog werd afgelast vanwege de moeizame fondsenwerving. “Dat was dit jaar gelukkig anders. In VitaBlend hebben we een fantastische hoofdsponsor getroffen en ook het regionale en plaatselijke bedrijfsleven heeft ons uitstekend bediend. Mede daardoor was het mogelijk een gevarieerd programma samen te stellen met als absoluut hoogtepunt het optreden van Het Goede Doel. Dat was voor heel veel Harlingers een feest der herkenning en had in die zin een enorm hoog meezinggehalte. Het was fenomenaal om duizenden kelen 'België' te horen meezingen."
Hoewel het druk was op het strand en het bier rijkelijk vloeide, verliep het festival zonder enige wanklank of incident.

"Iedereen heeft zich keurig gedragen en zo hoort het natuurlijk ook. De sfeer was heel gemoedelijk. We hebben natuurlijk ook geboft dat het 's avonds droog bleef. Als het regent, krijg je al snel een hele andere sfeer." De afterparty van DJ Lionel Rocks was eveneens een schot in de roos. "Bij veel concerten gaan na het slotakkoord meteen de lichten aan en kun je je jas pakken, maar daar hebben wij met DJ Lionel nadrukkelijk niet voor gekozen. Daardoor bleef ook na het optreden van Henk Westbroek cs. nog lang gezellig druk. Er waren zelfs mensen die speciaal voor de afterparty nog een kijkje op het strand kwamen nemen."

Muziek aan Zee wordt sinds 2004 jaarlijks georganiseerd door Stichting Muziekfestival Harlingen. De toegang is gratis; de netto-opbrengst van de horeca-actiteiten door de leden van Lionsclub Franeker-Harlingen gaat volgens goed gebruik naar een of meerdere goede doelen. Dit jaar is gekozen voor: Jeugdtheater Pimpel, Hospice Klein Molenaar in Harlingen en het Harlinger Zeekadettenkorps. De exacte opbrengt wordt binnenkort bekend gemaakt.

|Doorsturen

BuienradarAgenda