Nieuws

Leerlingen Maritieme Academie brengen biertank naar Brabant

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het binnenvaart-opleidingsvaartuig MS Emeli van de Maritieme Academie Harlingen brengt op dit moment een grote tank voor bierbrouwer Bavaria van Drachten naar Lieshout (Noord Brabant).

Het is een forse biertank; alleen transport over water is mogelijk. Omdat de vaarwegen naar Lieshout en de bruggen en sluizen onderweg beperkte afmetingen hebben, kan alleen het MS Emeli deze klus klaren. Daarom werd de Maritieme Academie Harlingen door waterland Bevrachtingen uit Franeker benaderd om dit transport uit te voeren.

Om geladen onder de bruggen door te komen en vanwege de diepgang gelijklastig te liggen is eerst in Leeuwarden bij de firma Hoekstra een paar honderd ton ballastzand ingenomen. Groepjes leerlingen van het Maritiem College Velsen en de Maritieme Academie Harlingen maken de gehele reis mee in etappes. Zij hebben de reis ook op school voorbereid.

Afgelopen zaterdag werd het schip geladen in Drachten; aanstaande donderdag zal de tank in Lieshout worden gelost. Schipper Gerrit den Haan en zijn leerlingen laten op deze manier zien dat vervoer over water niet alleen de juiste maar soms ook de enige manier is.

|Doorsturen

BuienradarAgenda