Nieuws

Koploper Private Energy Solar Team (T83) niet gefinisht


BOLSWARD ? Kanshebber en winnaar van twee jaar geleden, de Private Energy Solar Team (T83) uit Leeuwarden kon wegens een kapotte aandrijfmotor niet finishen in Bolsward. Tijdens de tweede etappe gisteren voer de boot aan kop, maar tussen Workum en Bolsward kwam het team in de problemen.

“De aandrijfmotor is waarschijnlijk oververhit geraakt”, vertelt teamleider Gerard van der Schaar aangeslagen. “Dit is nog maar de tweede dag, we waren bijna in Bolsward. Het is ontzettend zuur.” Het team zet alles op alles om donderdag weer aan de start te verschijnen, maar de kans is volgens Van der Schaar klein.

Gowrings Continental BV (T82) uit Maasdam kwam in de Top Klasse als eerste over de finish. In slechts 3 uur en 18 minuten voer de zonneboot van teamleider Joop Steenman van Stavoren naar Bolsward. Zij staan bovenaan in het algemeen klassement. In de Challange A finishte het Solarteam ROC Friese Poort (A08) als eerste in een tijd van 4 uur en 32 minuten. Het team staat eveneens bovenaan in het klassement. Het team uit Polen, de Energa Gdansk University (B54) bereikte in 4 uren en 55 minuten uit de Challenge B als eerste de eindstreep in Bolsward.

Vandaag is er een rustdag in Bolsward. Morgen volgt de derde etappe van Bolsward-Franeker. De boten vertrekken om 10.00 uur uit Bolsward via een kronkelige waterweg richting Harlingen. Daar is om 14.00 uur in de Singel een herstart. Vanuit Harlingen varen de deelnemers over het van Harinxmakanaal waar de accu’s vol open kunnen tot de finish bij het Bolwerk ter hoogte van de Spaarbankstraat in Franeker. De verwachte finishtijd is 14.25 uur. De sluitingstijd van de finish is 16.00 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda