Nieuws

?Klein klusje? aan megahopperzuiger

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Dit is geen verstoppertje spelen, maar een reparatie aan een megahopperzuiger. De Reimerswaal is de grootste droog lossende multifunctionele hopperzuiger ter wereld. Dit nieuwe schip van Reimerswaal Dredging trok enige tijd geleden bij binnenkomst in Harlingen heel wat aandacht. En afgelopen dinsdag weer, tijdens een klusje aan de installatie.

Er moest een stuk buis verwijderd worden, en daarvoor werd de hulp ingeroepen van kraanbedrijf KTF Harlingen - je legt immers zo’n gevaarte niet even op het dek.

Reimerswaal Dredging te Goes is een familiebedrijf met meer dan 45 jaar ervaring in zand- en grindwinning van de rivier- en zeebodem. De hopperzuiger van 130 meter lang en 22 meter breed is niet alleen groot, maar ook flexibel. Het schip kan walpersen, rainbowen, dumpen (‘vooroever suppletie’), baggeren, drooglossen en steenstorten.

Dankzij dit innovatieve ‘engineering plan’ is dit schip inzetbaar in zowel de bagger- als offshore-sector. Op de brug heeft de officier van de wacht middels dertien beeldschermen volledig overzicht en controle over het gehele bagger- of navigatie-proces.

|Doorsturen

BuienradarAgenda