Nieuws

Kijkje in de Waddengoud-keuken op Zoutsloter kerstmarkt

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De Waddenvereniging, Historische Zeilvaart Harlingen en Waddengoud doen mee met de Zoutsloter Kerstmarkt in Harlingen, morgen van 15.00 tot 21.00 uur. Ze geven ?een kijkje in de keuken?.

Waddengoud staat met een assortiment van haar producten aan de Zoutsloot bij de Waddenvereniging. Hier staat ook Waddengoud-fotograaf Geertjan Plooijer met ondermeer zijn collectie Waddenfotografie. Restaurant Greate Pier uit Kimswerd kookt tijdens de markt met Waddengoud Texels lamsvlees en Texels rundvlees. Zij staan met hun stand bij natuurvoedingswinkel Roode Ploeg.

De Waddenvereniging geeft letterlijk een kijkje in de keuken met een kleine proeverij van kleine gerechten gemaakt van Waddengoud harder. Jana Buck van Waddengoud gecertificeerd zeilschip Excelsior bereidt de proeverij. Daarnaast vertellen medewerkers van de Waddenvereniging in een persoonlijk gesprek meer over hun werk voor het Werelderfgoed Waddenzee. De vergaderruimte van de Waddenvereniging is tijdelijk ingericht als kleine bioscoopzaal. Op het prikbord kunnen belangstellenden ideeën kwijt voor een gezonde Waddenzee. De bemanning van de Historische Zeilvaart is ook aanwezig en zal de zeilvloot promoten.

|Doorsturen

BuienradarAgenda