Nieuws

Historische wedstrijd VVH heren 1 in Waddenhal

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Voor het eerst in de clubhistorie van Volleybal Vereniging Harlingen (41 jaar) kan een team promoveren naar de derde divisie. Aanstaande zaterdag speelt het eerste herenteam van VVH in de Waddenhal voor de titel in de Promotieklasse C. De tegenstander is het Sneker team De Plakkers 1.

Eerder dit seizoen speelde VVH al twee keer in Sneek tegen dit team. In de ‘regiobeker’ werd met 3-1 verloren en in de competitie werd door ‘De Skûtsjeboys’ met veel pijn en moeite met 2-3 gewonnen (na een 2-1 achterstand te hebben goedgemaakt). Het zal dus een boeiende wedstrijd worden.

Doordat het Harlinger vlaggenschip afgelopen donderdag in Doezem tegen Dovo/Hujades met 0-4 wist te winnen, heeft VVH komend weekend aan één set genoeg om de titel te pakken en daarmee promotie naar de derde divisie af te dwingen. Voor de Harlinger club is dit een unieke kans, want nog nooit heeft een Harlinger team op dit niveau gespeeld. De afgelopen jaren zaten de heren er al vaak dicht bij, maar komende zaterdag kunnen ze er voor zorgen dat dit realiteit wordt. Zaterdag begint de wedstrijd om 18.00 uur. VVH hoopt dat veel Harlingers de volleyballers komen aanmoedigen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda