Nieuws

Hessel 40 jaar muzikant en kroegbaas

Door Jeroen Pietersma
TERSCHELLING - Met een groot feest, een cd en een jubileumboek wordt vanavond in zijn eigen kroeg gevierd dat Hessel van der Kooij op 23 maart 1972 de deuren van Groene Weide in Hoorn op Terschelling opende.

Het boek ‘Hessel - muziek, kroeg(leven) en Terschelling’ staat volgens de hoofdpersoon “vol persoonlijke verhalen, grappige anekdotes en ontroerende herinneringen. Want er is veel gebeurd; bijna te veel om te bevatten.” In ruim tweehonderd pagina’s wordt een beeld geschetst van de afgelopen veertig jaar met alle hoogte- en dieptepunten, aangevuld met historisch en uniek fotomateriaal.
“Van bloemetjesgordijn tot modern grand-café, van patattent tot klasse-restaurant, van barkruk tot concerten in Ahoy en Thialf en van Flamborough Head tot de nieuwe cd van mijn dochter Tess”, zegt Hessel.

“We begonnen bij nul, we hadden niks. Ja, we hadden ideeën, lef en enthousiasme. Soms kon het niet wat we wilden, maar gebeurde het toch. Soms werden we tegengewerkt of werden we niet begrepen. Maar we gingen door, vol goede moed, met nieuwe ideeën, bijzondere evenementen en heel veel muziek. En na veertig jaar kan ik alleen maar heel trots zijn op alles wat er tot stand is gebracht. Terugkijkend denk ik: jongens, wat is er ontzettend veel gebeurd.”

‘Hessel - muziek, kroeg(leven) en Terschelling’ verschijnt in twee edities: een luxe editie met hardcover, genummerd en gesigneerd, inclusief de cd ‘Best of’ voor 45 euro en een soft-cover voor 19 euro. Beide edities zijn vanaf morgen verkrijgbaar op diverse verkooppunten op Terschelling en via hessel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda