Nieuws

Gratis reparatie kapotte fietsverlichting

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Leden van de Fietsersbond en Profile fietsspecialist Ralf Bonnema repareren volgende week donderdagavond gratis defecte fietsverlichting. De actie, onderdeel van de campagne ?Ik Val Op?, is van 18.30 uur tot 21.00 uur op de Grote Bredeplaats.

De leden van de Fietsersbond geven tevens voorlichting over verschillende soorten verlichting. Fietsers krijgen een een folder van de bond met handige reparatie- en aankooptips en informatie over de huidige regels en boetes. De Fietsersbond weet als geen ander dat er veel slechte verlichting op de markt is en dat verlichting snel stuk gaat. De bond test regelmatig allerlei soorten koplampen, achterlichten, dynamo’s en losse lampjes.

Doel van de actie is de lampjes van fietsers brandend te krijgen en te houden. De Fietsersbond loopt hiermee vooruit op de aangekondigde handhavingsacties van de politie. “Wij weten dat fietsverlichting belangrijk is, maar weten uit ervaring ook dat het vaak lastig is om je licht brandend te houden”, aldus Janna de Jong van de Fietsersbond. “Met deze actie willen we fietsers daarbij helpen. Met reparatie en reparatietips, maar ook met voorlichting over bijvoorbeeld batterijverlichting, die veel minder snel kapot gaat.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda