Nieuws

Dierenparkje Batting zoekt vrijwilligers

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zorgcentrum De Batting in Harlingen draagt de zorg voor oudere, veelal dementerende bewoners en/of bewoners met een lichamelijke beperking. Naast de Batting ligt een klein dierenparkje, waar zowel de bewoners van de Batting als omwonenden een kijkje kunnen nemen.

Het parkje heeft de volgende bewoners: konijnen, schapen, geiten, volièredieren, zwanen, ganzen en kippen. Er zijn vrijwilligers nodig voor de donderdag, om de dieren ’s ochtends en ’s middags te voeren en voor het schoonmaken van de hokken. Daarnaast houdt de vrijwilliger een oogje in het zeil en signaleert hij of zij ziekte van de dieren of andere problemen. De taken worden zelfstandig uitgevoerd.
Er is een vrijwilligerscoördinator aanwezig in de Batting. Het werk is voor onbepaalde tijd. De vrijwilliger heeft affiniteit met dieren. De voorkeur gaat uit naar iemand uit Harlingen of omgeving. De vrijwilliger is WA verzekerd en reiskosten worden eventueel vergoed. Belangstellenden kunnen zich aanmelden kan bij de Vrijwilligerscentrale van De Skûle Welzijn te Franeker via 0517-397800. Mailen kan ook: info@deskule.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda