Nieuws

Column Dat treft - Viezigheid

Door Jeroen Pietersma
?Iedereen heeft altijd maar haast?, mompelde de bouwvakker. Langslopende meisjes op perron 1 negeerden zijn kreten. ?Ik niet hoor?, troostte ik vanaf de andere kant van het hekwerk. ?Ik heb geen haast.? Nee? Oh, nou mooi, hij zelf namelijk ook niet. ?Dit is ons laatste dagje?, deelde de twintiger mee.

Ik miste hem nu al. “En dan? Dan zijn jullie hier klaar?” Een zoute traan viel in slow motion op het beton. Nee hoor, dan ging hij tien meter verderop aan de slag. Ah. Er klonk gebrul. Zijn collega had iets leuks gezien. “Die daar, met die rooie broek!”, instrueerde hij mijn nieuwe boezemvriend. “Je bent niet scherp vandaag!” Hij bulderde. “Man, je moet niet zo schreeuwen.” Ik was het met hem eens. Vrienden val je niet af. “Van schreeuwen worden de meisjes bang.” De empathíe! “Joh, dat is juist goed voor hun hart!”, fluisterde de collega. Een derde bouwvakker meldde zich. “Kijk, dit is Murrat!” Hallo Murrat. “Hello.” Volgens de schreeuwer was Murrat half Pools en half Turks. Murrat was het daar niet mee eens en trapte zijn collega in zijn zij. Kijk aan, daar was bouwvakker nummer vier.“Heeft-ie het weer voor elkaar?” Mijn nieuwe vriend ontweek de vraag. “Ik ben gewoon sociaal.” Hoongelach. “Was je dat maar eens naar je collega’s toe.” Nee, vond mijn vriend, dat hoefde niet. Die zie je elke dag. Wat ging ik eigenlijk doen? Filmen in Utrecht? “Wat leuk! Daar komen wij ook vandaan! Bilthovuuuh! Je gaat toch geen viezigheid filmen, hè?!” De schreeuwer was enthousiast. Welnee, geen viezigheid. “Anders was ik meegegaan hoor!” En je laatste dagje hier dan? “Daar krijgt hij vrij voor”, stelde bouwvakker nummer vier me gerust. De klasgenoot op wie ik al die tijd had gewacht verscheen in beeld. Slenterend. Geen haast. Net als wij. De jongens en ik, ik en de jongens. “Waar ga je precies naartoe in Utrecht?” wilden ze nog even weten voor ik vertrok. “Naar de Hogeschool. Doe-hoeg.” Dat was toevallig, daar moesten zij ook zijn vanmiddag. Nou, dan mochten ze wel opschieten. Zien we jullie daar, dáág. Gekkuuuh.

Tamara

 

Colums in de HC
Naast Tamara schrijven diverse columnisten in de papieren HC: Sybrich van schoener Avontuur, de Tobbedenker, kapper Houtman en Ouwe Neel.

|Doorsturen

BuienradarAgenda