Nieuws

Collectant Wybren Visser in het zonnetje gezet

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Voor de bijna 90-jarige Wybren Visser is het nog steeds de gewoonste zaak van de wereld om voor de Hartstichting te collecteren. Al vijftig jaar is hij met de collectebus op pad, een unicum. Vorige week werd hij op zijn woonadres in de Clausstraat door collecteorganisator van de Hartstichting in Harlingen Jeannette Wouthuis, in het zonnetje gezet.

Visser werd een halve eeuw geleden door mevrouw Jongeling gevraagd om voor de Hartstichting te collecteren. “Dat wilde ik wel, maar eigenlijk moest ze nog meer collectanten hebben. Verschillende mensen heb ik toen gevraagd. Uiteindelijk had ik er tien.” Visser begon met het de hele Oosterparkwijk, die toen nog iets kleiner was dan nu. Maar ook liep hij in Plan Zuid, het Rode Dorp, Havenkwartier en Achter de Schouwburg. “Ik liep vier tot vijf dagen in de week en begon ’s middags om half zes tot ongeveer negen uur ’s avonds.” Ook ging hij wel voor de Nierstichting en het Reumafonds op pad. Nu alleen nog voor de Hartstichting waarbij hij twee flats in de Prins Clausstraat onder zijn hoede neemt.

“Wij zijn heel blij met deze mensen”, verklaart Jeannette. “Van 16 tot 21 april wordt de jaarlijkse collecte weer gehouden. Tijdens deze week vraagt de Hartstichting financiële steun voor het bestrijden van hart- en vaatziekten.” Visser staat alweer te popelen om bij de deuren langs te gaan. “Het is mooi en dankbaar werk en de mensen geven graag voor de Hartstichting.” Uit handen van Jeannette ontving hij een fraai boeket bloemen, een oorkonde, de jaarlijkse collectebus en een dikke zoen.

Om de collecteweek tot een succes te maken, is de Hartstichting nog op zoek naar nieuwe collectanten. Met een paar uur collecteren helpt u de Hartstichting met haar levensreddende werk. Mensen kunnen zich aanmelden bij Jeannette Wouthuis, tel. 06-15500831 of 0517-416427.

|Doorsturen

BuienradarAgenda