Nieuws

Circus Aquadisco in zwembad de Blauwe Golf

Door Jeroen Pietersma
LEEUWARDEN - Stichting SamenUit, opgericht door een groep jongeren uit Kimswerd, en zwembad de Blauwe Golf houden samen een spetterende Circus Aquadisco voor kinderen en jong volwassenen met een beperking uit heel Friesland. De disco wordt aanstaande zaterdag tussen 19.00 en 22.00 uur gehouden.

De avond staat in het teken van het thema Circus. Het zwembad zal dan ook geheel in circusstijl omgetoverd worden. Daarnaast worden er leuke spelletjes georganiseerd en zorgt een echte DJ voor muziek. Dit unieke evenement wordt alweer voor de zesde keer georganiseerd door Stichting SamenUit. Voorgaande edities werden door ruim 250 personen bezocht. De entree is gratis, ook voor de ouders/ begeleiders van de bezoekers. De begeleiding en organisatie van de aquadisco wordt geheel gedaan door jongvolwassen vrijwilligers die zich vanuit studie en persoonlijke betrokkenheid inzetten voor deze doelgroep. De aquadisco wordt mede mogelijk gemaakt door BV Sport, Gemeente Leeuwarden en Smeding Groenten en Fruit.

Stichting SamenUit is in 2007 opgericht door een groep jongeren uit Kimswerd, waar inmiddels jongvolwassenen uit de omstreken zich bij hebben aangesloten. De stichting heeft als doel kinderen en jongvolwassenen met een beperking een leuke dag te bezorgen. Dit kunnen allerlei verschillende activiteiten zijn, waar deze doelgroep normaal gesproken niet zo makkelijk heen gaan. Bijvoorbeeld: een bezoekje aan de dierentuin, pretpark of zoals nu een aquadisco. Door het aanbieden van deze activiteiten wil de stichting bijdragen aan de ontwikkeling van een sociaal netwerk voor deze doelgroep.

|Doorsturen

BuienradarAgenda