Nieuws

CD ?Se maar wat? leit bij Hompy

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Er is een nieuwe cd op de markt met Harlinger muzikanten. Ut binne liedsjes rond de Kerst. Toen enkele van deze mannen an e bar zaten te zingen in de Weinstube met de cd-speuler an, opperden ze ut idee om zelf oek een cd?tje te maken. Nou en dat ging an.

Een nieuw liedje is ur spesiaal voor maakt en dat gaat over de Kerstmarkt op e Zoutsloot. Jappie Jaspers,die met sien vrouw an een bakje cappuccino zat, wudde vraagt at ie even een melodie make kon op de tekst van Wiebe van Dijk. Nou dat deed Jappie en ut is een leuk liedsje wudden en ut wud zongen deur Wiebe en Wijtze. Maar dan mut je nog wel muziek ur bij hewwe en dan kom je al gauw bij Sije Boonstra terecht. En Sije was natuurlijk meteen bereid, ut is tenslotte oek nog een jong kerel van 77 jaar.

Bij Wijtze Hempenius in e huus wudde ut ding maakt. Om e microfoon zat een iezerdraadsje met daarom heen nylonkous om ut ploppen teugen te gaan. Sije kreeg twee kussens onder sien poot anders kwam ut ritmische getik van sien poot op e vloer ur oek nog op. Ut opnimmen was op zich al een feest alhoewel ut huus van Wijtze blauw van e rook ston.
Bram Visser zingt met Wiebe in ut Harlingens waarom Kerst niet meer ze is as vroeger, je wudde dur mankeliek van, zei Bram. Dirk Kracht zingt over een wit Kerstfeest, Wijtze viert gien Kerst zonder sien meiske, Theun Langerak staat nog steeds te dromen an e Waddenzee omdat ie gien zeeman mocht wudde. Wiebe zingt nog over de buurt en daar bedoelt ie alle buurten met die de mesen nog steeds misse en hij zingt oek nog een stukje dat hiet ‘Laat in e avend’. Het origineel is van Eric Clapton en hiet Wonderful Tonight. Teatse Vogelaar het daar een Harlinger tekst op maakt. Ut hoeske is maakt deur Japie Smits en de foto’s binne van Dorus Breidenbach.

De CD is inmiddels al te koop bij Hompy voor een zacht prieske van 6 euro en 99 eurocent. Ur is maar een beperkte oplage van 100 stuks om uut de onkosten te kommen. Bij een volgende oplage gaat de winst naar een goed doel. De wat late presentatie van de cd is aanstaande zaterdag in de Weinstube en begint om 17.00 uur. Dan wud oek de eerste cd uutreikt want die hewwe bewaard, an wie, dat wete we nog niet.

|Doorsturen

BuienradarAgenda