Nieuws

Berenlopers zwijnen met het weer


TERSCHELLING - De 16e editie van de marathon van Terschelling is, net als vorig jaar, gewonnen door Jan Venhuizen uit Smilde. Hij liep de ruim 42 km lange Berenloop in een tijd van 2:33:55. De Zeeuwse Vanessa Hartman werd met 3:06:13 eerste bij de vrouwen.

Het merendeel van de 4500 wedstrijd- en recreatielopers nam deel aan de halve marathon. De deelnemers troffen het met het weer. Na de zware regenval van zaterdag en de aangekondigde storm en regen die in de loop van zondag de kop op zouden steken, bleek het zondagmiddag mooi weer om te lopen. De vlaggen bij de strandpaviljoens hingen slap. De wind die er stond kwam uit het zuidoosten; de duinen boden luwte. Door de regen was het strand plaatselijk wel erg zacht.

De halve marathon werd bij de mannen gewonnen door Erik Negerman in 1:11:19 en door Yvonne Kassenberg in 1:20:32 bij de vrouwen. Het Terschellinger kampioenschap was voor Rob de Bos in 1:25:02, gevolgd door Wim Bakker in 1:28:50 en Pieter Miedema in 1:30:43. Bij de vrouwen was Marit Smit de snelste in 1:39:50. Tweede werd Marjan Haantjes in 1:47:34 en derde Mirjam Laanstra in 1:51:47. Gert Zeevat won de hele marathon in 3:52:31.

Net als voorgaande jaren waren de dorpen vrolijk versierd en zorgden muzikanten voor morele steun van de lopers, die dat zichtbaar waardeerden. Tal van vrijwilligers waren in touw om het evenement soepel te laten verlopen. De prijsuitreiking vond zondagavond plaats in de veerbootterminal met een optreden van Hessel en Tess. Rederij Doeksen zette de afgelopen dagen meerdere extra boten in om de deelnemers en hun begeleiders over te varen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda