Zwemmers de Vikings succesvol

In Workum vond afgelopen weekend de JJS wedstrijd plaats, waar zwemvereniging de Vikings vertegenwoordigd werd door een groep van tien zwemmers, onder leiding van trainer Arjen Schram. De dag werd gekenmerkt door een indrukwekkende reeks verbroken persoonlijke records, waarbij de zwemmers zichzelf keer op keer wisten te overtreffen.

Tinco Stam blonk uit door maar liefst elf seconden van zijn tijd op de 200 meter vrije slag af te zwemmen. Ook Nanne Woldring liet van zich horen door zijn tijd op de 100 meter schoolslag met tien seconden te verbeteren, wat hem de eerste plaats in zijn categorie opleverde, en een derde plek op de 200 meter vrije slag. Quinten van Zanten wist zijn tijd op de 50 meter rugslag met tien seconden aan te scherpen, terwijl Lieuwe Zewald een prachtige derde plaats behaalde op de 100 meter schoolslag.

Voor Evert Groeneveld betekende deze wedstrijd zijn debuut, en hij wist direct indruk te maken door een mooie tweede plaats te behalen op de 100 meter schoolslag in zijn categorie. Lycke Stam veroverde een welverdiende tweede plaats op de 100 meter vlinderslag door bijna vijf seconden van haar persoonlijk record af te zwemmen. Femke de Vries en Melissa Zeegers lieten eveneens van zich horen door respectievelijk een mooie derde plaats op de 100 meter rugslag en een aanzienlijke verbetering van hun tijd op de rugslag.

Ranomi Zeegers zwom een indrukwekkend persoonlijk record van dertien seconden op de rugslag, en verbeterde ook haar tijd op de vrije slag met tien seconden, wat haar een prachtige derde plaats opleverde. Elske de Vries wist de dag af te sluiten met een reeks prachtige tijden, wat resulteerde in een eerste plaats en twee derde plaatsen in haar categorie Jeugd 1/2, waarmee ze met trots de derde prijs in ontvangst mocht nemen.

Al met al kan er teruggekeken worden op een succesvolle dag, waarop de zwemmers van zwemvereniging de Vikings zichzelf hebben overtroffen en een geweldige prestatie hebben neergezet.