Voetbal

Zussen Britt & Lizz Elkerbout gescout

De getalenteerde zusjes Britt en Lizz Elkerbout, die beide spelen bij fc Harlingen, hebben onlangs een waardevolle ervaring opgedaan in hun voetbalcarrière. Britt voetbalt in het elftal van de MO13-1, terwijl Lizz schittert in het negental van de MO13-2. Hun talent bleef niet onopgemerkt, want Lizz werd gescout door de KNVB én beide meisjes werden benaderd door de Meiden Voetbal Academie (MVA) in Opende. 

Meiden Voetbal Academie

Jos Miedema van de Meiden Voetbal Academie (MVA) zag veel potentie in beide meisjes, waarna ze werden uitgenodigd voor een open training. Tijdens deze training lieten Britt en Lizz direct zien dat er nog veel meer in hen zit. Naast hun reguliere trainingen en wedstrijden bij fc Harlingen, spelen ze nu drie keer per week in Opende en volgen ze een Eco-Coachen traject in Sportstad Heerenveen.

 

KNVB

Een paar weken geleden werd Lizz gescout door de KNVB en mocht ze drie trainingen volgen. De verdere selectie wordt na de zomer bekendgemaakt, dus het blijft nog even spannend voor Lizz. Echter, werd ze kort daarna ook uitgenodigd door de SC Heerenveen Academie. Tijdens het Jan Helvrich Jeugdtoernooi was Lizz namelijk positief opgevallen bij een KNVB-scout, wat leidde tot een uitnodiging voor een open training bij SC Heerenveen. Deze kans greep ze met beide handen aan en beleefde samen met andere meisjes uit haar leeftijdscategorie (2013) een fantastische en leerzame middag in Sneek. Voor nu zit er helaas nog geen vervolg in voor Lizz. Britt daarentegen, schreef zichzelf in en nam ook deel aan de open training in haar leeftijdscategorie (2011). Samen met een groep andere meiden maakte ze een positieve indruk en krijgt nu de kans om drie trainingen te volgen bij de SC Heerenveen Academie.

 

Inzet en passie 

Het zijn superleuke ontwikkelingen voor de zusjes Elkerbout en het laat maar weer zien dat je niet per se gescout hoeft te worden om iets te bereiken. Door zelf hard te werken en plezier te beleven in het voetbal, kun je al heel ver komen. Af en toe wat open trainingen bezoeken en jezelf laten zien, kan de doorslag geven. Met inzet en passie liggen er altijd kansen binnen handbereik. Wordt vervolgd, en als je het leuk vindt om de avonturen van deze getalenteerde meiden te volgen, kijk dan op hun Instagram: @voetbalmeidenbrittlizz.

|Doorsturen

BuienradarAgenda