Sport

Zesde keer volledige punten V.V.H. Dames 1

Afgelopen zaterdag werd er in eigen hal gespeeld tegen VC/Zeus2K DS1. Een belangrijke pot voor de dames aangezien ze de uitwedstrijd met 3-1 werd verloren. Met zeven man sterk werd de wedstrijd aangegaan. Helaas heeft Regina tijdens een training haar enkelband gescheurd en is even niet in staat tot spelen.

Coach Frank begon de wedstrijd met Marrit en Mirthe op de buiten, Ilse en Welmoed op de mid, Iris op de diagonaal, Lotte op de spelverdeling en Senna als wisselspeler. Het eerste damesteam van Harlingen ging vliegend van start. Met een servedruk waar Zeus2K niks van kon maken was het aanvallen geblazen aan de Harlinger zijde. Zo werden er door Iris, Welmoed en Marrit verschillende ballen ongelofelijk hard op de vier meter gebeukt, dat de scheids zo snel niet kon zien of de ballen in of uit waren. Natuurlijk waren ze in. De eerste twee sets werden dan ook makkelijk binnengehaald, ze werden beide met een stand van 25-10 gewonnen.

De derde set begon met een goeie opslagserie van Lotte waardoor er aan de Harlinger kant lekker vrijuit kon worden gespeeld. Aan het net was er niet aan de Harlinger dames te tippen, en dan met name aan de muur Ilse. Tot grote ergernis aan de kant van Zeus2K die op geen mogelijke manier de ballen over het net kregen. Deze set werd gewonnen met 25-13.

De laatste set kwamen de Harlinger dames iets moeizamer op gang. De stand liep langere tijd gelijk op. Maar door een paar goeie ballen op de drie meter die hard en tactisch werden neergelegd door Mirthe liep Harlingen weer uit. Senna kwam nog binnen de lijnen voor Iris die nog een prachtige aanval heeft mogen laten zien. Het was allemaal net genoeg en uiteindelijk kwam Harlingen weer wat punten los waardoor er wat ontspannener werd gespeeld. De laatste set werd gewonnen met 25-19.

 

Weer vijf punten erbij wat betekent dat de koppositie weer is overgenomen. Aankomende vrijdag wordt er gespeeld bij en tegen v.c. Joure DS3 om 19:00 uur. Hier hopen de dames hun winstreeks weer voort te zetten. Ook zal maandag 25 maart om 20.30 uur de inhaalwedstrijd bij en tegen DOSKO/Acta DS1 worden gespeeld. Voor beide wedstrijden kunnen ze alle support goed gebruiken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda