Voetbal

Zeerobben getrakteerd op topaffiche in de beker

Na de eclatante bekerzege op vierde divisionist Buitenpost, werd bij Zeerobben reikhalzend uitgekeken naar de loting voor de achtste finales van afgelopen woensdag. Met nog slechts zestien clubs in de koker was de kans groot dat er sowieso een sterke, aantrekkelijke tegenstander uit de bus zou rollen en alle hoop was eerst en vooral gevestigd op een thuiswedstrijd. 

Hoe mooi was het dan ook dat Zeerobben als eerste van een nieuw tweetal uit de koker kwam. En het werd nog mooier toen als tegenstander topamateurclub sc Genemuiden aan Zeerobben werd gekoppeld! Op een doordeweekse avond (dinsdag 14 maart) thuis tegen zo’n mooie tegenstander, een droomaffiche voor Zeerobben en heel voetballend Harlingen en omgeving.

Waarschijnlijk was dit de zwaarst mogelijke loting voor Zeerobben, maar als je eenmaal zover komt in de beker, worden de tegenstanders natuurlijk alsmaar zwaarder en dan wil je het liefst gewoon een aantrekkelijke tegenstander. En laten we eerlijk zijn: kansloos ben je natuurlijk nooit. Zeerobben heeft in een ontmoeting als deze niks te verliezen en na de eliminatie van Buitenpost (competitiegenoot van Genemuiden), zal de spelersgroep best nog een keer een stunt willen uithalen. 

 

Saillant detail: voorafgaand aan de loting gaf assistent trainer Drewes Janssen al aan dat hij graag een thuiswedstrijd tegen Genemuiden zou willen hebben. René van der Weij, ooit zijn oude voetbalmaat bij Harkemase Boys is daar hoofdtrainer en die zou hij graag tegenkomen in de beker. Dat bleek overigens wederzijds, want ook trainer Van de Weij toonde zich content met de loting. Misschien met iets andere motieven, maar we gaan zien wat deze persoonlijke botsing gaat opleveren. 

 

Hou de agenda dus vrij: dinsdag 14 maart om 20:00 uur op het Oostersportpark: Zeerobben 1 – sc Genemuiden 1.

|Doorsturen

BuienradarAgenda