Sport

Vuurzee vlamt in Lemmer

Onderstaand verslag ontvingen we van Ilonka Volkers.

Zaterdagmorgen 27 april, als Harlingen oranje begint te kleuren, reist de Vuurzee af naar Lemmer. Ondanks alle koningsdag activiteiten komen steeds meer in oranje gehulde supporters ons succes wensen. Aan ons om te laten zien waar we zo hard op getraind hebben.

Drie, twee, een en weg zijn we. Bij perfecte weersomstandigheden zoeken we naar de juiste slag. Een die we ruim drie uur kunnen volhouden want er liggen nog heel wat kilometers voor ons. Onder luide aanmoedigingen van onze supporters draaien we niet veel later de Groote Brekken op.

De hoofden worden al roder, de gezichten al strakker en het kost al meer moeite om de slag af te maken maar we houden vol. Als we na ruim twee uur roeien onze concurrent al dichterbij zien komen, schakelen we nog een tandje bij. Dit heeft effect want de inhaalpoging wordt gestaakt en onze tegenstander zakt langzaam bij ons weg.

Dan komt Lemmer weer in zicht. Op pure wilskracht weten we de sloep op snelheid te houden en de laatste kilometers af te leggen. Wat ben ik trots op deze acht bikkels als ik na ruim drie uur roeien de sloep over de finish stuur.

 

Met het zonnetje erbij kranen we de sloep en is het wachten op de uitslag. De Vuurzee is eerste geworden in onze klasse. Vol trots en uitzinnig van vreugde wordt de beker in ontvangst genomen. Dit is een mooie opsteker voor onze komende uitdaging op 10 mei, de HT.

|Doorsturen

BuienradarAgenda