Sport

Vuurtorenrace Urk

Onderstaand verslag van de Danser van Okke Hel ontvingen we van Marcel Touwslager.

Vanmorgen hadden we de wekkers weer aan staan, want we moesten op tijd op pad voor de roeiwedstrijd op Urk. Om tien uur mochten we kranen. Het beloofde een regenachtige dag te worden, maar hoe dichterbij Urk we kwamen, hoe meer zon er tevoorschijn kwam.

 

Met het sloepje in het water en de volgers van de Insta op de hoogte, zijn we even gaan inroeien. Simon stuurt ons vandaag en hij wil ons even de route laten zien, zodat we zelf ook weten waar we zijn in de wedstrijd. Ook onze lieve onmisbare supporters zijn er weer. Super dat ook zij op hun zaterdag komen kijken en supporten.

 

In de boeg zitten vandaag Emma en Neeke. Helaas voorlopig voor Emma haar laatste wedstrijd in de Danser... In het midden hebben we Danielle en Brechtje. Het was nog even de vraag wie van de twee op bakboord moest. Brechtje schrok er van dat er überhaupt overwogen werd om haar op de andere kant te zetten. ‘Jij kan alles Brechtje.’ Toch zit Brechtje liever op stuurboord en doet Danielle het super op beide kanten, dus zo was die vraag ook beantwoord. Op slag vandaag Edine en Ante. Hier hoefde niet geloot te worden wie op welke kant moest.

 

Om 12.33 starten. Het startschot klinkt! Een van de riemen vliegt uit de dol (‘Oh sorry, sorry!’), maar snel er weer in en we zijn weg. En we zijn ook goed weg. Al snel blijkt dat deze opstelling prima werkt, want we gaan hard. ‘Raar hard!’ zegt Simon. Hij slingert meteen de muziek maar aan. Meestal wachten we daarmee tot de tweede helft van de wedstrijd, maar blijkbaar mag ie vandaag eerder aan.

We roeien in de zon en zijn ‘op jacht’ naar de sloepen die voor ons zijn gestart. ‘We doen vandaag Packman’ zegt Simon. ‘We happen ze allemaal op.’ We halen inderdaad een aantal sloepen in. 

We zijn onderweg naar de windmolens. Daar moeten we omheen. ‘Dan moeten we weer schakelen!’ We hebben nu de wind mee, maar dan langs zij. Schakelen dat kunnen wij. Simon stuurt keurig strak langs de windmolen. ‘Ze vallen stil! Nu kun je laten zien dat je kan roeien!’ Dat doen we en nog steeds gaat het goed.

Ook de terugweg gaat keurig. Simon blijft ons motiveren. ‘Dit is ons water!’ Wij wisten niet dat we het IJsselmeer nu ook gekoloniseerd hebben, maar blijkbaar is dit nu dus ook ons water. Het is wat zoeter dan bij ons, maar met de wind en wat golfjes, lijkt het er inderdaad best op.

We weten precies waar we zijn en we moeten alleen de Oksewiel II nog inhalen. Dan hebben we alle sloepen die voor ons gestart zijn ingehaald. Ook dat lukt nog en met hier en daar blaren op onze konten, zijn we blij als we gefinisht zijn.

Snel opfrissen en dan kunnen we eindelijk vis en patat eten! Daarom roeien we Urk natuurlijk! Voor de zekerheid blijven we tot de prijsuitreiking. Tussen het wachten door kunnen we loten kopen voor het rad van fortuin. Drank pakketten en zalmschotels worden gewonnen, dus we gaan sowieso al niet met lege handen naar huis.

Ook de prijsuitreiking valt niet tegen. Een eerste prijs in de 1e klasse Dames! Keurig!

 

De organisatie bedankt voor deze goed georganiseerde wedstrijd, natuurlijk ook onze sponsoren Hoekstra & Partners, Hiemstra Financiële Diensten en BijRinus ontzettend bedankt en onze supersupporters.

Tot de volgende wedstrijd 8 juni in Harderwijk waar Okke Hel met vier sloepen vertegenwoordigd zal zijn.

|Doorsturen

BuienradarAgenda