Voetbal

Voorbeschouwing Zeerobben – Stiens

“De spanning in de kop van de tweede klasse K klotst tegen de plinten op.” Dat was wel een mooie typering van de verslaggever van de LC van afgelopen maandag. Vandaar de stand hieronder weergegeven om deze stelling te ondersteunen. 

Spannend zijn altijd de duels, die Stiens en Zeerobben in competitieverband en in de beker hebben gespeeld. Vorig jaar was er thuis een 2-0 overwinning (weliswaar met bloed, zweet en tranen), maar werd uit kansloos verloren met 3-1. De competitiestart van seizoen 2023/24 was voor Stiens een bittere teleurstelling en betekende voor Zeerobben een verrassende 1-4 overwinning, met Durk Ennema in de hoofdrol binnen vijftien minuten drie keer scoren. Daarna herpakten de Stiensers zich in de competitie en kunnen bij winst in Harlingen gelijkkomen met Zeerobben.

De eerste wedstrijd thuis na de winterstop tegen SWZ eindigde voor Zeerobben in een 2-2 gelijkspel. Daar had misschien wel iets meer ingezeten. In Leeuwarden tegen Leovardia verloren de groenwitten verdiend met 2-0. Was er in Stiens nog sprake van een hecht collectief, daar was afgelopen zaterdag niet veel van te merken. Het gemis van het vaste aanspeelpunt, de veel scorende spits Ennema, (gelukkig op weg terug) wordt node gemist. Ook op de weg terug zijn Dylan Drent en Patrick Amels, maar nog niet volledig inzetbaar. Het scheelt een slok op een borrel als het collectief er weer staat tegen het sterke Stiens. De gasten uit Stiens worden van harte welkom geheten en Zeerobben mag weer rekenen op het vaste supporterscollectief. 

Zaterdag 3 februari, Zeerobben – Stiens, aanvang: 15.00 uur

 

Stand in de tweede klasse K

1 SWZ                         13 26

2 Zeerobben                13 26

3 Heerenveense Boys  12 25

4 GAVC                       12 24

5 Stiens SC                  12 23

6 Leovardia SC           12 21

7 FVC                         13 21

8 Heerenveen VV       12 19

9 Bolsward SC            12 19

|Doorsturen

BuienradarAgenda