Voetbal

Voorbeschouwing Zeerobben – Leovardia

Op de voorlaatste wedstrijddag staat in Harlingen een cruciale confrontatie op het programma. De nummers twee (Leovardia op doelsaldo) en drie Zeerobben met een gelijk aantal punten (47 punten) gaan uitmaken wie de grote concurrent van de koploper Heerenveense Boys (48 punten) wordt. 

In Leeuwarden werden de groenwitten afgetroefd door een fel Leovardia en verloren dan ook verdiend met 2-0. Opmerkelijke uitslagen vielen er te noteren in de afgelopen periode. Zo liet Leoavardia geen spaan heel tegen degradant Sint Annaparochie, (10-1). In de directe confrontatie met Heerenveense Boys werd in Heerenveen met 0-1 gewonnen en in Leeuwarden was er ruime winst (5-1). Opvallend waren dan ook de gelijke spelen tegen laagvliegers. Daarmee valt de huidige positie op de ranglijst te verklaren.

Zeerobben had in de voorgaande duels met wat meer geluk zes punten kunnen bijschrijven in plaats van één. Dan zou de stand in de tweede klasse K er totaal anders uit hebben gezien. Maar ja als…. In Dronrijp was de ruime uitslag (2-7) geflatteerd. Dronrijp was lange tijd de evenknie van Zeerobben, toch waren de groenwitten effectiever in het benutten van de kansen. Met een ticket voor de nacompetitie op promotie hebben de Harlingers één troef in handen. Voor het kampioenschap zijn ze afhankelijk van de resultaten van Heerenveense Boys. Zaterdag zal in Idskenhuizen tegen VVI blijken of de gedoodverfde kampioenskandidaat deze reputatie waar kan maken. Natuurlijk zal Zeerobben met het thuisvoordeel een poging doen om de moeilijk te bespelen Leeuwarders op de knieën te krijgen. Bij deze spannende ontknoping in de kop van de ranglijst worden Leovardia en de vele toeschouwers uit de hoofdstad van harte welkom geheten. De steun van het thuisfront is onontbeerlijk. Let op de aanvangstijd, 14.30 uur.

Zaterdag 18 mei, Zeerobben – Leovardia, aanvang: 14.30 uur.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda