Voetbal

Voorbeschouwing VVI – Zeerobben

Voor VVI is het zaak om punten te verzamelen om boven de magische grens te blijven van de onderste vijf plekken (nacompetitie om behoud van het tweede klasserschap). Met 27 punten zal de strijd aangegaan moeten worden met vv Heerenveen (24 punten), Bolsward (28 p.), FVC (29 p.) om in ieder geval één van hen onder zich te houden. De kopgroep daarboven met minimaal 32 punten zal de dans waarschijnlijk wel ontlopen. 

Dat VVI een moeilijk te bestrijden ploeg is blijkt wel uit de uitslagen in 2024. Alleen Heerenveense Boys en GAVC pakten de volledige buit tegen VVI. De hete adem van genoemde concurrenten blijven de Idskenhuizers in de nek voelen. In Harlingen was de strijd tot op de laatste seconde spannend, omdat Zeerobben weigerde afstand te nemen, beleefden de Harlingers nog hectisch taferelen, de drie punten waren wel verdiend, daar niet van. 

Zeerobben lijkt iets te hebben met de slotminuten. In de laatste drie duels moesten de trouwe supporters billen knijpend toekijken. Thuis tegen Berlikum werden toch nog twee punten ingeleverd na een ruime voorsprong, de andere twee werden met moeite over de eindstreep getrokken. Door het verlies van koploper Heerenveense Boys zitten er diverse clubs op het vinkentouw met als doel het kampioenschap. Met nog acht wedstrijden te gaan staan de groenwitten op een tweede plek met vier punten achterstand op de nummer één. Er is dus nog van alles mogelijk zowel in de kelder als in de kop van de ranglijst. Elke wedstrijd zal weer de nodige spanning met zich meebrengen. Zaterdag in Idskenhuizen staan de vaste aanhang uit Harlingen weer aan de zijlijn om hun favorieten aan te moedigen.

Zaterdag 23 maart, VVI – Zeerobben, aanvang: 14.30 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda