Voetbal

Voorbeschouwing Leeuwarder Zwaluwen – Zeerobben

Als degradant uit de eerste klasse heeft Leeuwarder Zwaluwen het moeilijk om de draad weer op te pakken. Op een voor de Leeuwarders onwaardige plek met slechts twee overwinningen op laagvliegers Sint Annaparochie en Berlikum en een gelijkspel tegen vv Heerenveen, is het hen er alles aan gelegen om de koploper een kopje kleiner te maken en zichzelf naar de middenmoot te spelen. 

Met het honderdjarige jubileum in het vooruitzicht moeten er wel resultaten geboekt worden om uit de gevarenzone te geraken. De laatste confrontatie in Leeuwarden stamt uit seizoen 2021/22 in de eerste klasse. Zeerobben degradeerde dat jaar en verloor kansloos met 5-1.

Hoe anders ligt het land er nu bij. Onverwacht eerste periodekampioen en een zwaar bevochten laatste overwinning tegen GAVC met daardoor handhaving van de bovenste plek. Trainers Konings/Janssen hebben in vergelijking met vorig seizoen een bredere selectie tot hun beschikking. Dat betaalt zich uit in klinkende overwinningen en misschien weer eens meedoen om de prijzen. Men hoopt opnieuw op een goede uitslag en verwachten ter ondersteuning van het vlaggenschip de vaste twaalfde man te begroeten.

Zaterdag 2 december, Leeuwarder Zwaluwen – Zeerobben, aanvang: 15.15 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda