Voetbal

Voorbeschouwing FVC – Zeerobben

Het feit dat VVI zich zorgen maakt over hun positie op de ranglijst (tiende) geeft aan dat deze competitie om de bovenste plaatsen en de onderste plaatsen een ongekende slotfase tegemoet gaat. Ook FVC met slechts vijf punten meer zal zich als zevende ook nog niet veilig wanen. Maar bij winst zaterdag tegen Zeerobben komen ze op drie punten van de medekoploper. 

Des te belangrijker was de winst van afgelopen zaterdag op vv Heerenveen van Zeerobben, terwijl FVC punten laat liggen bij rode lantaarndrager Sint Annaparochie. Net als Zeerobben waren ook de Leeuwarders op trainingskamp geweest in Albufeira. Beide begonnen na de winterstop met wisselende resultaten. Ze behoren dus nog wel tot de koplopers, waarin de verschillen erg klein blijken te zijn.

Daarvan was het duel tegen vv Heerenveen een voorbeeld. Met de 2-1 overwinning trok Zeerobben als gelukkigste aan het langste eind. Maar van krachtsverschil was geen sprake. In de thuiswedstrijd tegen FVC viel het kwartje de kant op van de gasten uit Leeuwarden. Wat Zeerobben ook probeerde, de vroeg verkregen achterstand konden de mannen van trainersduo Konings/Janssen niet goed maken ondanks de nog vele mogelijkheden daartoe. Deze gelijkwaardigheid zal ook in Leeuwarden niet anders zijn. Voor de meereizende supporters zal het aanvangstijdstip tot gevolg hebben dat bij thuiskomst het warm eten waarschijnlijk verpieterd zal zijn. Als de uitslag dan maar dit leed mag verzachten.

Zaterdag 9 maart, FVC – Zeerobben, aanvang: 17.00 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda