Voetbal

Voorbeschouwing FC Burgum-Zeerobben

Voor Burgum viel er in de laatste zeven duels geen winst te noteren in de competitie van de eerste klasse L. Met een 2-3 verlies tegen Drachtster Boys werd de reguliere competitie afgesloten. Vorig voetbalseizoen werden de Burgumers met vlag en wimpel op grote afstand van de nummer twee Stiens kampioen in de tweede klasse K. 

Met vier overwinningen en één gelijkspel was het een teleurstellende rentree in de eerste klasse, waarschijnlijk had men in Burgum meer verwacht. Welnu om het behoud in deze klasse te realiseren moet er eerst in Burgum van de eerste periodekampioen Zeerobben worden gewonnen. Natuurlijk zijn we benieuwd in hoeverre beide teams zich na een jaar tot elkaar verhouden en of het een voordeel zal zijn dat trainer Konings de tegenstander uit de pen kent. 

Zeerobben beleeft in de slotfase van de competitie ook een moeilijke periode. Er werd weliswaar ruim gewonnen van degradant Dronrijp, maar voor de rest was er verlies tegen GAVC en gelijke spelen tegen Leovardia en SWZ. Om een eerste stap omhoog te zetten moet Zeerobben met z’n sterkst selectie uitkomen in Burgum. Zeerobben was al dichtbij, maar rond 16.00 uur afgelopen zaterdag zette Heerenveense Boys met een 2-1 winst tegen Bolsward een streep door de rekening. Dat SWZ in de vierde minuut van de extra tijd de gelijkmaker nog maakte deed er toen al niet meer toe. Men rekent weer op de morele steun van het trouwe Zeerobben-legioen.

Zaterdag 1 juni, FC Burgum-Zeerobben (nacompetitie om promotie/degradatie) aanvang: 15.00 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda