Voetbal

Voorbeschouwing Dronrijp – Zeerobben

Voor beide teams valt er nog wat om voor te strijden. Zeker voor Dronrijp is het “Uur U” aangebroken. Grote concurrent en buurtgenoot Berlikum heeft twee punten voorsprong en als dat zo blijft zal Dronrijp een stapje terug moeten doen. Zo niet zal Dronrijp in de tombola van de nacompetitie terecht komen. 

 

Met nog voor negen punten te spelen is niets onderin nog zeker, zelfs Leeuwarder Zwaluwen is nog niet helemaal safe. Slechts vijf punten verschil. In Harlingen begon de Victorie vlak voor de winterstop, Dronrijp pakte z’n eerste punt van de competitie tegen de toenmalige koploper Zeerobben. Met tomeloze inzet en doorgaan tot het gaatje sprokkelden de Dronrijpsters de punten bij elkaar. In Sint Annaparochie werden afgelopen zaterdag drie zeer belangrijke punten toegevoegd, het betekende tevens de definitieve degradatie van de Bildtkers.

Zeerobben liet in de afgelopen twee duels dure punten liggen. Onverdiend verlies in Grou en uit het kansenfestival tegen L’Zwaluwen slechts één punt. Als… dan had…. Zeerobben nu bovenaan gestaan in de titelstrijd. De kop in de Leeuwarder Courant “niemand wil de titel in de tweede klasse K” suggereert dat er niet gestreden wordt om het kampioenschap. Niets is minder waar, maar de spanning zorgt soms voor verrassende uitslagen. Koploper Heerenveense Boys verloor van FVC en Leovardia ging onderuit in Bolsward. De koploper liep geen schade op en blijft vier punten voor op de volgers. Ook in Dronrijp zal spanning en rol spelen. Steun zullen de groenwitten wederom ontvangen van de trouwe volgers uit Harlingen.

Zaterdag 11 mei, Dronrijp – Zeerobben, aanvang: 15.00 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda