Voetbal

Voorbeschouwing Bolsward – Zeerobben

Tijden hebben tijden. In het diepgrijze verleden stonden in de toenmalige 3e klasse Zeerobben en de voorloper van het huidige Bolsward, te weten Bolswardia, regelmatig tegen over elkaar. De zondagamateurs in Bolsward waren in die tijd RES en CAB. 

Nu heeft Bolsward nog wel een zondagamateur onder de naam Blauw Rood '20, ontstaan uit onvrede bij een aantal RES spelers, die toch liever op de zondagmiddag spelen. De sc Bolsward heeft in haar korte bestaan onlangs twee keer een kampioenschap mogen vieren, vanuit de 4e naar de 3e en afgelopen jaar bleven ze op het nippertje Heerenveense Boys met 1 punt voor. Het lijkt me vanzelfsprekend, dat een stad als Bolsward minimaal een tweede klasser moet kunnen leveren. In de competitie staat de club in de middenmoot met 9 uit 6. Wisselende en opmerkelijke uitslagen, met 6-0 onderuit tegen GAVC en met 0-5 winnen in Sint Annaparochie. In de beker werd in Harlingen met 2-2 gelijk gespeeld.

Zeerobben pakt een mooie driepunter thuis tegen het stugge VVI. Met bij tijden goed voetbal en met een enorme dosis inzet hebben de groenwitten 12 punten bij elkaar geschopt uit 6. In de breedte gegroeid en dat merk je telkens meer, zeker wanneer je sterkhouders als De Groot, Amels en Attema wegens blessures op de bank hebt zitten. De balans in het elftal is gevonden door trainers Konings/Janssen. En de spelvreugde spat er vanaf. Met spits Durk Ennema in vorm kunnen er nog mooie dingen ontstaan. De tegenstander van zaterdag heeft al een keer in een oefenwedstrijd van de Harlingers gewonnen en lieten in beide (beker) wedstrijden een goede indruk achter. Zeker een aanwinst voor de tweede klasse. We hopen op een mooie en sportieve wedstrijd en de ondersteuning vanuit Harlingen zal ongetwijfeld weer groot zijn.

Zaterdag 11 november, Sc Bolsward – Zeerobben, aanvang: 15.00 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda