Sport

Verrassende winnaars bij Harlingen Masters 2024

Een bijzondere, maar mooie verhaallijn leidde op de Harlingen Masters 2024 tot een zeer verrassende winnaar. Good-old Meindert Dijkstra stond tot ieders, inclusief zijn eigen, verrassing aan het einde van weer een geslaagd Harlinger golfkampioenschap met de hoofdprijs in zijn handen. 

Nog beduusd van het succes nam hij de toehoorders tijdens zijn overwinningsspeech nog maar eens mee in zijn verhaal. Hij zou aanvankelijk namelijk helemaal niet meedoen en had de organisatie al laten weten dat zijn golfprestaties recentelijk recht evenredig daalden met de toename van zijn leeftijd en dat het hem teveel zou worden om onder de druk van een kampioenschap 18 holes te moeten golfen. Temeer niet, omdat hij een dag eerder ook nog eens deelnam aan een clubwedstrijd, ook al over 18 holes. Helaas, het zat er niet in dus. Hij ging ervan uit dat hij zijn laatste Harlingen Masters al gespeeld had.

Totdat er twee dagen van tevoren vanuit de organisatie toch nog een telefoontje kwam: er was een afzegging en de startlijst zou daardoor qua indeling incompleet zijn. Of hij toch niet even mee kon doen, waarbij hij als tegemoetkoming dan niet hoefde te lopen, maar gebruik mocht maken van een elektrische golfkar, een buggy. “Nou vooruit dan maar, als ik jullie ermee uit de brand kan helpen”, was zijn reactie na enkele uren bedenktijd. En de rest is history…

 

Master Golfer

Ondanks zijn leeftijd speelde Meindert op grond van zijn actuele handicap nog steeds mee in de hoogste categorie, de strijd om de titel Master Golfer. Een titel die fel begeerd wordt onder Harlinger golfers en waarvoor de messen altijd scherp geslepen worden. En misschien lag daar wel de basis van het succes voor Meindert: zonder verwachtingspatroon ontspannen aan de start staan en maar zien hoe het komt. Nou, dat kwam dus goed en met 33 punten zegevierde hij over de 27 concurrenten in deze categorie. 

Titelverdediger Sjoerd de Gooijer had opnieuw een goede dag en eindigde gedeeld tweede, samen met Wim de Keijzer, elk 32 punten. Op grond van de lagere handicap van Sjoerd kreeg hij de tweede prijs uitgereikt: 1. Meindert Dijkstra, 33 pt.; 2. Sjoerd de Gooijer, 32 pt.; 3. Wim de Keijzer, 32 pt.

 

Ouwe Seun Trofee

De heren met handicaps boven 23 strijden vanaf deze editie om de Ouwe Seunen Trofee. Daar hadden zich dertig strijders voor aangemeld en hier kreeg de organisatie wat zij zo vurig als wens hadden uitgesproken: een nieuwe generatie jonge winnaars. Landelijk is de golfsport bezig met verjonging en dat moet uiteraard ook in Harlingen het geval zijn. Youngsters Paolo Missaglia en Stef Arends gingen lang gezamenlijk aan kop, maar uiteindelijk wist Paolo in de slotfase toch nog vrij duidelijk afstand te nemen en griste daarmee de Ouwe Seun Trofee weg voor de neus van Stef. Goede derde was is deze categorie wel weer iemand uit de oudere generatie, namelijk tennisleraar Fenno Leeuwerke. Zijn hoge handicap en dus veel extra handicapslagen brachten hem in de prijzen. Uitslag: 1. Paolo Missaglia, 41 pt.; 2. Stef Arends, 37 pt.; 3. Fenno Leeuwerke, 36 pt.

 

Lady Golfer

De damescategorie werd op het laatste moment getroffen door twee afmeldingen, waardoor vijftien dames streden om de titel Lady Golfer. Ook hier toonde de winnares zich uiterst verrast over haar eigen succes. Min of meer verbouwereerd kreeg ook zij, net als de andere winnaars, een fraai wandbord van Harlinger Aardewerk, een golftrofee en de traditionele badjes uitgereikt door burgemeester Ina Sjerps. 

De glorieuze winst was voor niemand minder dan medeorganisator Angelique Kloosterman, die de ex-aequo nummers twee en drie slechts één puntje voorbleef, maar dus wel Lady Golfer of the year 2024 werd. De uitslag: 1. Angelique Kloosterman, 31 pt.; 2. Lida Kwast, 30 pt.; 3. Gerrieke Lodewijks, 30 pt.

 

Extra holeprijzen

Op bepaalde holes waren nog extra prijzen te verdienen en die vielen als volgt: Neary hole 6, een lespakket bij de GOLFLOODS: Franke Twerda; Neary hole 14, een Golf afstandskijker van EAGOLF: Sjoerd de Gooijer; Leary hole 2, eveneens een afstandskijker van EAGOLF: Diedert Wesselius; Leary hole 16: bierpakket Het Brouwdok: Frederik van Gemert, Jan Bleichrodt en Jan Reier Arends.

 

Jeugdclinic

Mede dankzij de support van Harlingen Sportakkoord en de sponsoring door Windstroompark De Riedpolder kon de organisatie van de Masters de Harlinger jeugd in de leeftijd van 11-16 jaar een golfclinic aanbieden. De beschikbaar gestelde bus zat niet helemaal vol, maar het bleek verder een geslaagd initiatief om de jeugd aan de golfsport te laten ruiken. Het enthousiasme was in ieder geval erg groot en wie weet zijn er zaadjes gepland die in de toekomst tot een nieuwe golfgeneratie zal leiden. De twee prijsjes die aan de clinic verbonden waren, twee originele golfpetten, gingen naar Eline Douma en Nick Terluin.

 

De Harlingen Masters 2024 zitten erop. Vrijdag 23 mei 2025 de volgende editie.

|Doorsturen

BuienradarAgenda