V.V.H. dames pakt opnieuw vijf punten

Na een weekje rust stond er afgelopen zaterdag weer een wedstrijd op het programma. Er werd door de dames van VVH in eigen hal gespeeld tegen CoVos DS5.

De eerste set ging dan ook vliegend van start en vliegend voorbij. Harlingen wist snel een eigen speltempo te leveren en bouwde al snel een flinke voorsprong op. Hierdoor werd er vrijuit gespeeld en op alle posities lekker aangevallen. De set werd gewonnen met 25-12.

In de tweede set werd de speelstijl doorgezet en werd er al vrij snel opnieuw een voorsprong gecreëerd. Door de sterke servedruk aan de Harlinger kant wist CoVos weinig druk aan het net te leveren. Toch door slim spelen wist CoVos steeds dichter bij te komen in de stand. Echter bleef Harlingen scorend sterker en werd de set met 25-19 gewonnen.

Een keurige 2-0 voorsprong voor de Harlinger dames en nu dus zaak voor hen om het spel niet te laten vertragen. Echter bleek de snelheid al snel te zakken naar het niveau van de tegenstander. Er ontstond een vijf punten verschil in stand in het voordeel van CoVos. Tot de stand 15-20 bleef het wat geklungel aan de kant van Harlingen. Na een time-out wisten de Harlinger dames zich wonderlijk te herpakken. Punt voor punt kropen ze dichter naar CoVos toe en wisten ze de belangrijke punten te pakken. Na ontzettend hard werk werd de set en tevens de wedstrijdwinst uiteindelijk gepakt met 25-22.

Na een moeizame derde set waren de dames er op gebrand om de volle vijf punten in Harlingen te houden. Het eigen spel niveau werd weer voortgezet en kreeg CoVos geen kans meer. Al snel was er weer een ruime voorsprong en stonden de dames op matchpoint. Deze liet echter nog even op zich wachten en zo gaf Harlingen CoVos zeven punten kado. Uiteindelijk werd de set in stijl afgesloten met een keiharde aanval die zomaar een gat in de vloer kon hebben opgeleverd. De set werd gewonnen met 25-16.

Een belangrijke 4-0 winst en de aanloop tot het kampioenschap. Aankomende zaterdag spelen de VVH dames om 19:00 uur in Scharnegoutum tegen Swette Switters DS1.