V.V.H. Dames 1 wint van Swette Switters D1

Afgelopen zaterdag werd er gespeeld in Scharnegoutum tegen de nummer acht op de lijst Swette Switters dames 1.

De eerste twee sets begonnen vliegend en eindigden ook vliegend. Dames 1 leverde een prachtig constant spel waar Swette Switters weinig antwoord op kon geven. Met name door een erg sterke blokkering kwamen de tegenstanders er op geen enkele manier doorheen. Hierdoor kwamen er relatief makkelijk te verdedigende ballen. Het spel kon goed verdeeld worden waardoor Swette Switters geen vat op het spel konden krijgen. Samengevat waren het deze twee sets die door een sterke opslagdruk en blokkerend fantastisch binnen 25 minuten werden gewonnen. Er werd met 9-25 en 11-25 gewonnen.

De derde set verliep iets moeizamer. Swette Switters had hun spel vorm iets aangepast waardoor onze blokkering het lastiger kreeg. De ballen werden verder van de netrand gespeeld, op deze manier kwamen de tegenstanders iets meer aanvallen toe. Toch was het Harlingen weer die met grote overmacht een aantal punten los kwam te staan. Door deze voorsprong werd er ontspannener en vrijuit gespeeld. De set werd gewonnen met 18-25.

Harlingers mooisten gedreven om alle punten te pakken om zo weer richting die 1e plaats positie de stijgen. Begon deze set ook weer vliegend. Waar het leek dat Swette Switters de kop wat liet hangen bleef Harlingen op een degelijke sterke manier doorspelen. De vierde set werd dan ook vrij makkelijk binnengesleept. Er werd met 16-25 gewonnen.

Weer vijf punten mee naar Harlingen. De komende twee weken staan er geen wedstrijden op het programma. Voor nu staan de dames op de tweede plaats in de competitie met een punt verschil met de nummer een. De eerstvolgende wedstrijd zal plaatsvinden op 2 maart tegen A.V.C. ‘69 dames 2 om 17:00 uur in de Waddenhal. Alle support is welkom.