V.V.H. Dames 1 wint bekerfinale

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Met een bus vol enthousiaste speelsters en supporters werd er naar Hoogeveen afgereisd. Een gezonde spanning was zeker aanwezig maar gedreven om deze wedstrijd naar VVH hand te zetten werd bij het inspelen al een stempel gezet.

Met een ongekende aanvalskracht werd vc058 onder druk gezet. En dan hebben ze het nog niet eens gehad over het ongekende lawaai/support dat er aanwezig was. De tribune was dan eigenlijk ook te klein voor alle supporters. Ook vc058 had namelijk de nodige support meegenomen.

In de eerste set zaten de dames van VVH er direct bovenop. Met een servedruk van heb ik jou daar kwam vc058 niet aan aanvallen toe. VVH daarentegen zetten de aanvalsdruk dubbel en dwars door. Er werd zo allesvernietigende hard aangevallen dat de set binnen no-time ten einde kwam. Er werd vrij gemakkelijk gewonnen met 15-25.

De tweede set kon je merken dat vc058 de zenuwen wat meer onder controle hadden. Ze kwamen meer in hun eigen spel en kregen de dames iets meer moeite met de aanvallen. Toch bleven Harlingers mooisten de nodige druk leveren en dan met name was het het bloemetjesgordijn dat vc058 het ontzettend moeilijk maakte. De blokkering stond namelijk (de gehele wedstrijd) als een dijk. De set werd gewonnen met 20-25.

Een 0-2 voorsprong en dames 1 kreeg vleugeltjes. Met een fantastisch publiek dat VVH tot aan het einde van de set heeft toegejuicht is ook de laatste set voor Harlingers mooisten. En dames 1 zo als het is wist de spanning er ook nog goed in te brengen. Met een aanhoudende achterstand was het echt nog wel even aanzetten. Met het laatste beetje energie dat binnen bereik lag werd de set uiteindelijk binnengesleept met 23-25. Hierna was het een explosie van blijdschap en trots.

De beker is meegegaan naar het mooie Harlingen en heeft een prachtig plekje op de koelkast waar die al een aantal weken werd verwacht. Met veel trots kijken de dames terug op een seizoen waar uiteindelijk een tweede plaats in de reguliere competitie werd behaald en prachtige eerste plaats in de bekercompetitie.

Zij willen iedereen bedanken voor de support dit seizoen en kijken uit naar het volgende seizoen.