V.V.H. Dames 1 weet koppositie weer over te nemen

Het is even stil geweest rondom het eerste damesteam van Harlingen. In de afgelopen weken zijn er in verschillende competities wedstrijden gespeeld. Er kan dan ook een korte samenvatting worden gegeven van de wedstrijd die in de bekercompetitie werd gespeeld.

Heel erg jammer, maar hier zijn de dames helaas uitgeschakeld. Het was een wedstrijd die in de eerste set bepalend werd, hadden ze deze net wel gewonnen had het er misschien wel heel anders uitgezien. Er werd in Dwingeloo met 3-0 verloren.

In de reguliere competitie zaten de wedstrijden wat anders in elkaar. Zo werd er voor de winterstop nog gespeeld tegen CoVos dames 3, de toen nog nummer 1. Het kwam er op neer dat het totaal niet een VVH wedstrijd was. De eerste set werd nog vol overtuiging binnengesleept met een eindstand van 14-25. De overige drie sets konden de dames helaas niet het verschil maken. Doordat er steeds een achterstand in moest worden gehaald, konden ze de laatste paar punten niet brengen wat ze graag wilden. Er werd verloren met 25-22, 26-24 en 25-20. Helaas niet het resultaat wat de dames gewenst hadden om de winterstop mee in te gaan. Door het verlies zijn ze op een derde geëindigd deze eerste helft.

Op 12 januari stond de eerste competitiewedstrijd weer op programma. Deze werd gespeeld in IJlst tegen Far Ut dames 1. De thuiswedstrijd is geëindigd in een 4-0 overwinning dus voor de dames zaak om hier ook weer de volledige 5 punten mee naar Harlingen te nemen.

De eerste set ging vliegend van start, dit mede door de goede opslagdruk aan Harlinger kant waardoor Far Ut niet goed doorkwam met de aanval. De winst van de eerste set was dan ook zomaar binnen en werd gewonnen met 13-25.

De tweede set lieten de dames weer een heel ander spel zien. Door veel persoonlijke fouten had Far Ut een voorsprong opgebouwd. Hierdoor moesten er veel punten ingehaald worden om bij te komen. Helaas pakten de dames dit net te laat op. Het spel kwam in het einde van de set wel weer op het niveau wat ze graag willen bereiken en laten zien. De set werd verloren met 26-24.

De derde en vierde set leek het als of Harlingers mooisten de afgelopen wedstrijden hadden verdrongen. Er werd weer met ontspanning en plezier gevolleybald. Maar niet alleen dat, er werd ook een fantastisch spel gespeeld. De passing kwam goed aan waardoor de spelverdeelster het spel perfect kon verdelen en er op alle posities de ballen keihard werden binnen geslagen. De sets werden dan ook overtuigend gewonnen met 17-25 en 6-25. Weer vier belangrijke punten mee naar Harlingen. Zo krabbelen ze langzaam weer naar de nummer 1 positie.

Afgelopen zaterdag stond er weer een thuisdag op het programma. Koploper S.V.W. DS2 stond tegenover Harlingers mooisten. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden waar beide teams erg veel zin in hadden. De eerste set waren ze dan ook erg aan elkaar gewaagd. Het ging lang erg gelijk op. Echter hadden de dames een doel voor ogen, en dat was winnen. Zo sleepten ze de eerste set met 25-21 binnen. De spanning leek eraf te zijn en ging het vervolgens als een speer. Met een overtuigende 25-14, 25-13 en 25-11 had S.V.W. weinig in te brengen deze wedstrijd. Hierdoor komen Harlingers mooisten weer terug op een verdiende eerste plek.

De eerstvolgende wedstrijd zal plaats vinden op 3 februari om 19:00 uur in de Waddenhal. Er wordt gespeeld tegen CoVos DS5.