Voetbal

Super-Zaterdag bij Zeerobben

Zaterdagen op het Oostersportpark zijn altijd mooi. Maar met wat er morgen op het programma staat mag met recht gesproken worden van een Super Zeerobben-Zaterdag. 

Competitievoetbal draait uiteindelijk altijd om beslissingen: winnen, verliezen, degradatie, promotie, kampioen worden. En die laatste twee, promoveren en kampioen worden, staan morgen centraal in het verder als altijd bomvolle programma. Deze week geen Waddenrobkes in verband met Pinksteren maar er zijn genoeg leuke jeugdwedstrijden in de ochtend.

Maar dan, vanaf 12:30 uur gaat het er echt om. Eerst voor de Meiden van MO15-1 die het kampioenschap feitelijk vorige week al binnenhaalden en morgen van de thuiswedstrijd tegen Hardegarijp MO15-1 een feestelijke huldigingswedstrijd mogen maken. 

De Vrouwen 1 van Zeerobben zijn officieel nog geen kampioen, maar met twee punten voorsprong op naaste belager Heerenveense Boys, een beter doelsaldo en ook nog eens een wedstrijd tegoed, kan het bijna niet meer misgaan. Bij winst tegen EBC/Delfstrahuizen is het sowieso klaar, bij een gelijkspel misschien ook, al hangt het dan af van andere uitslagen. Deze kampioenswedstrijd begint om 14:30 uur op het PLUS veld.

En dan tot slot een geweldige kraker in de enerverende tweede klasse K. Hoe heeft de competitieleider kunnen bedenken de wedstrijd tussen de op de gedeelde tweede plaats staande kemphanen Zeerobben en sc Leovardia in te roosteren voor deze dag. Beide ploegen staan een punt achter koploper Heerenveense Boys dat een lastige uitwedstrijd bij VVI op het programma heeft staan. Er kan van alles gebeuren en dat maakt voetbal zo mooi: spelen om beslissingen.

Let op: de wedstrijd van Zeerobben 1 begint anders den gebruikelijk al om 14:30 uur.

 

Hoe het ook afloopt allemaal, deze Super Zeerobben-Zaterdag wordt vanaf 16:30 uur sowieso feestelijk afgesloten met live muziek van party-zanger Sipke de Boer, waarbij Pizzeria Roma gaat zorgen voor de inwendige mens door heerlijke pizza’s te maken die door de vrijwilligers in de kantine verkocht gaan worden. 

Kortom, welkom allen op het Oostersportpark.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda