Sport

Summer vibes

Met een groepstentoonstelling vol kleur maakt galerie De Vis in Harlingen korte metten met de sombere winterperiode. Bezoekers kunnen zich bij ‘Summer vibes’ behaaglijk wentelen in een zee van zinderende zandstranden, blauwe luchten en oranjewarme zomeravonden.

Pepijn van den Wall Bake werd opgeleid aan de Wackersacademie in Amsterdam en kreeg onder meer les van Sam Drucker. Zijn golfjes, stranden en brandingen zijn trefzeker en overtuigend, net als de gloedvolle wasschilderijen van Anke Roder. En als er ooit een Friese kunstenaar eindeloos experimenteerde met kleuren, om uiteindelijk tot de meest basale, krachtige kleurcombinaties te komen, dan was het Gerrit Benner wel. Ook van hem is werk in de expositie opgenomen. In een soortgelijk helder, krachtig en fors schildershandschrift werkt Ina Hogen Esch. Zij put inspiratie uit haar directe omgeving zoals de tuin, het omliggende landschap en de natuur.

 

De stripachtige stijl van Jeroen Allart verraadt de grafische vooropleiding die hij doorliep voordat hij studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en de Rijksakademie in Amsterdam. In zijn strakke schilderijen beperkt hij het aantal kleuren per vlak zoveel mogelijk. Peter Keizer doet juist het omgekeerde: zijn pasteuze olieverven op doek zijn een feest van uitbundige kleuren en wervelende vormen.

 

Andrea Letterie en Robert Vorstman werken aanzienlijk ingetogener. Letterie hanteert echter een vrolijke, licht naïeve en speelse stijl in zachte tinten, terwijl Vorstman een zomers strandtafereel juist met rake penseelstreken op het doek zet. Al met al een keur aan kunstenaars en stijlen, die de komende zomer met warmte aankondigen.

 

De expositie bij De Vis is te zien van 1 juni tot en met 28 september. De galerie is geopend op vrijdag van 12.30-16.00 uur, ‘s zaterdags van 11.00-16.00 uur en daarbuiten op afspraak.

|Doorsturen

BuienradarAgenda