Sport

Succesvol tweede weekend ZV de Vikings

Afgelopen weekend was het tweede weekend van de Regionale A-kampioenschappen in Drachten. Zwemmers uit Friesland, Groningen en Drenthe deden hieraan mee. 

Kyara Balt (junioren 1-2) heeft weer laten zien dat ze erg sterk is op de zwaardere afstanden. Op de 800 meter vrije slag zwom ze met een dik persoonlijk record (ruim 16 seconden sneller) naar een tijd van 10:34,08, goed voor een tweede plaats. Op de 400 meter vrije slag zwom ze in een prima tijd naar een mooie zilveren plek. Haar pr op de 200 meter vrije slag werd met ruim 5 seconden aangescherpt.

Tycho Wienbelt (junioren 1-2) zwom de 200 meter rugslag voor de eerste keer in een 50 meter bad. Dit resulteerde in een prachtige tijd van 2:36,48, goed voor een derde plaats. Dat Tycho op alle slagen goed uit de voeten kan, bewees hij op de 400 meter wisselslag. Hij verbeterde zijn persoonlijke tijd met 4,73 seconden naar een tijd van 5:26,92. Dit leverde een gouden medaille op. 

Jelte de Boer (jeugd 1-2) had een pittig programma; hij zwom dit weekend maar liefst zeven afstanden. Goed voor prima tijden ondanks z’n examendrukte.

Wytse Broekstra (jun 3-4) zwom een klein pr op de 200 rug in een tijd 2:12,27, goed voor goud. Z’n beste afstand was dit weekend de 400 meter vrije slag, een persoonlijk record van maar liefst dertien seconden, dit leverde ook de eerste plaats op. Op de 100 en 200 meter schoolslag was Wytse snelste van alle heren.

Sven Koornstra (jun 3-4) zwom een pr op de 200 rug in een tijd van 2:23,49. Hij scherpte zijn inschrijftijd met 3,5 sec aan. Op de 400 vrij zwom hij naar een mooie derde plaats. Dat de Vikings goed zijn op de schoolslag bewees ook Sven, hij werd derde. 

Jetze de Vries (jeugd 1-2) werd net vierde op de 50 vlinder, maar de 100 en 200 meter schoolslag waren snel genoeg voor zilver. Op de 200 schoolslag zwom hij een mooi pr van 2 seconden (2:37,73). 

De heren zwommen op zaterdag de 4 x 100 vrij estafette. Jelte had een mooie start, Jetze klampte prima aan als tweede zwemmer, Sven pakte mooi door. Wytse kon de voorsprong goed vasthouden en zo zwommen ze in een mooie strijd naar een prachtige derde plek!

Aan het eind van het zondagprogramma mochten de heren aantreden voor de 4 x 200 vrij estafette. Jetze was deze keer startzwemmer, Jelte was tweede zwemmer, Tycho startte als nummer drie en Wytse mocht weer afsluiten. Deze race was goed voor zilver.

Op naar het NK in Amersfoort en het NJK in Eindhoven.

 

Minioren de Vikings zwemmen in Franeker

Afgelopen zaterdag hebben voor de Vikings Auke van Hulst, Quenethy Juliana en Dieuwke Nieuwenhuizen meegedaan aan de zwemwedstrijd ‘Friese vijf’ in het zwembad van Franeker, waar het publiek vlakbij het bad kan aanmoedigen. Auke is met ruime voorsprong eerste geworden op de 50m vrije slag. Op de 50m schoolslag werd hij nipt tweede, en haalde wel 1,5 sec van zijn PR af. Op de 50m rugslag was Auke weer veruit de snelste. Quenethy en Dieuwke deden elk in hun eigen leeftijdscategorie mee aan de 25m rugslag, 25m schoolslag en 25m vrije slag. Quenethy is daarbij respectievelijk vijfde, zesde en vijfde geworden met op alle afstanden een PR. Voor Dieuwke was het haar eerste wedstrijd en ze eindigde als eerste met de rugslag, als twaalfde met de schoolslag en werd derde met de vrije slag.

|Doorsturen

BuienradarAgenda