Sport

Sfeervolle uitvoering Hosanna in de Waddenhal

Verrassend, losjes en leuk. Kortom, een sfeervolle uitvoering van muziekvereniging Hosanna afgelopen zaterdagavond in een volle Waddenhal. Het accent lag vooral op de jeugd, die daardoor alle ruimte kreeg om te laten zien dat er veel dans- en muziektalent in onze gemeente zit. 

Bij de opening waren de rollen even omgedraaid. De color guards marcheerden de hal in spelend op instrumenten en de muzikanten waren met het zwaaien en zwieren van vlaggen even de color guards. Daarmee was meteen de toon gezet voor het verdere verloop van deze uitvoering. Jeugdlid Kirsten Hoppinga nam vervolgens het welkomstwoord voor de officiële opening.

De muzikanten van beide jeugdgroepen sloegen er daarna lustig op los. Nummers als ‘Piet Piraat’ kwamen voorbij, maar ook bijvoorbeeld ‘We Will Rock You’ van Queen, waarbij het zangtalent van het publiek werd getest. De tienjarige Renske Onnes van de Kidsband schreef een eigen slagwerknummer met als titel ‘Stukjeslied’, dat ze zelf toelichtte en samen met meester René speelde. De twee jeugddansgroepen brachten leuke shows op de vloer met kleurrijke vlaggen en pompons. De A-band bracht in haar optreden onder leiding van de nieuwe instructeur Daniël Schrijver onder meer een ode aan de onlangs overleden Amerikaanse zangeres en actrice Tina Turner door het spelen van een van haar grootste successen wereldwijd; ‘Simply the best’. De oudste groep van de color guards deed nog eenmaal de succesvolle show waarmee ze afgelopen seizoen een derde plaats behaalden bij de CGN Championships. Verder was er nog een mooi gastoptreden van de Color Guards uit de Waadhoeke. In de finale trad iedere groep nog een keer voor het voetlicht en was er een einde gekomen aan een prachtige uitvoering. Tamboermaître Albert Dotinga bedankte in het slotwoord alle vrijwilligers, leden en verdere aanwezigen, waaronder een vertegenwoordiging van het gemeentebestuur, voor deze prachtige editie en nodigde iedereen uit voor een hapje en drankje in het muziekgebouw.

|Doorsturen

BuienradarAgenda