Sport

Record deelname Harlingen Masters 2024

Het jaarlijkse Harlinger Golfkampioenschap, de Harlingen Masters genaamd, stevent af op een record deelname. Volgende week vrijdag, 31 mei zullen maar liefst 75(!) Harlinger golfers de degens kruisen en in verschillende categorieën strijden om de felbegeerde titels.

De Masters beginnen vrijdag om 13:00 uur en aan het einde van de middag of begin van de avond zal burgemeester Ina Sjerps de prijzen uitreiken aan de vast en zeker trotse winnaars. 

 

Dames

Het aantal deelnemende dames is gegroeid naar zeventien, waaronder maar liefst vier debutanten. Mooi om te zien dat het invoeren van een speciale damestitel lijkt te leiden tot grotere deelname. De dames strijden om de titel “Lady Golfer of the year”. Titelverdedigster is Jeannet Haagsma en het wordt interessant om te zien wie haar van de troon kan stoten.

 

Ouwe Seunen

De heren spelen in twee categorieën, afhankelijk van hun persoonlijke golfhandicap. De Ouwe Seunen met een handicap hoger dan 23 gaan spelen om de Ouwe Seunen Trofee. Hier is Erno Leguijt de titelverdediger en ook hij zal te maken krijgen met heel veel kapers op de kust. Het is een moeilijk te voorspellen categorie, omdat de vorm van de dag van grote invloed is vanwege de handicapverrekening.

De heren met een handicap lager dan 23 spelen om de titel “Master Golfer of the year”. De Master van vorig jaar was Sjoerd de Gooijer en als ervaren golfer weet hij als geen ander hoe moeilijk het zal zijn dit huzarenstukje te herhalen. Het is in ieder geval verheugend dat zich in deze categorie ook nieuwe (jonge) golfers aandienen en hoe mooi zou het zijn als er een kampioen voortkomt uit de nieuwe generatie.

 

Jeugdclinic

Over nieuwe generatie gesproken, de organisatie van de Harlingen Masters komt dit jaar met iets nieuws: een Jeugdclinic. Al jaren is het gebruikelijk om tijdens de Masters een clinic te organiseren voor genodigden van het organisatiecomité en de sponsoren. Die clinics hebben hun vruchten wel afgeworpen, omdat daar veel Harlinger golfers uit zijn voortgekomen. Dit jaar wordt het vizier echter gericht op de jeugd in de leeftijd 11-16 jaar. Door hen kennis te laten maken met de golfsport, hoopt de organisatie zaadjes te planten die later kunnen uitgroeien tot enthousiaste golfers. Golfen is immers een sport die je op alle, ook hoge leeftijd nog kunt uitoefenen.

Het idee van deze clinic werd enthousiast omarmt door de hoofdsponsor van de vorige editie, Windstroompark De Riedpolder, juist vanwege de gedachte dat een gratis clinic bij de jeugd de drempel om het eens te proberen wegneemt en de bestaande golfgemeenschap zo iets terug kan doen naar de Harlinger jeugd. 

En dat laatste is ook precies de gedachte waarom vanuit het Gemeentelijk Sportakkoord Harlingen eveneens positief werd gereageerd op het verzoek om ondersteuning. Een vlot uitgewerkte samenwerking leidde tot ondersteuning van het Sportakkoord bij het promoten van de clinic onder scholen en sportclubs in Harlingen. De organisatie Harlingen Masters is blij en trots deze gratis clinic te kunnen aanbieden, inclusief vervoer van en naar de golfbaan in Leeuwarden. 

Op vrijdag 31 mei om 15:15 uur vertrekt de bus vanaf het station in Harlingen. De clinic is van 16:15 tot ca. 18:00 uur en na afloop is er een drankje en hapje. De bus zal rond 19:15/19:30 uur weer in Harlingen terug zijn.

Jongeren die interesse hebben, kunnen zich melden bij de organisatie door een mailtje te sturen aan 0517golf@gmail.com. Opgave is verplicht en VOL=VOL. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda