Sport

Rapidavond bij Excelsior

Afgelopen dinsdag waren er vier spelers van Excelsior present. Volgens afspraak dus een Rapidavond met twee rondes. Natuurlijk is met een even aantal spelers ook een sneldamavond mogelijk, maar Excelsior wil de dubbele Rapidcompetitie graag afronden. 

Uitslag eerste ronde

Johan Beuker - Marco Bekema 2-0

Jan Stelwagen - Klaas Rodenburg 1-1

De partij Johan-Marco leek lang min of meer gelijk op te gaan, tot op een gegeven moment Johan op slag ging staan. Marco besloot achter een schijf van Johan te gaan staan, zodat het oppervlakkig gezien een ruil leek. Dat bleek niet het geval, want Johan kon na het verplichte wederzijdse slaan een schijf voorkomen en had bovendien met slecht één schijf een ijzersterke voorpost. Het bleek het begin van het einde van de partij te zijn.

De partij Jan-Klaas verliep heel alternatief, en daarmee ook interessant. Er werden geen fouten gemaakt en Klaas verdeelde zijn tijd prima. In het eindspel konden beide spelers doorbreken naar dam. Nog vrij ruim voor de tijd verstreken was werd daarom besloten tot remise.

Uitslag tweede ronde

Jan-Marco 2-0

Johan-Klaas 1-1

Jan en Marco leken semi-klassiek te beginnen, maar Marco probeerde al snel een vereenvoudiging toe te passen, met een veronderstelde afruil. Die ruil was niet goed genoeg doorgerekend waardoor Marco een schijf achterstand opliep. Daarna werd een opvallend open stand opgebouwd, waarbij het risico op een combinatie altijd relatief groot is. Marco heeft Jan als deze voordeel had al meer dan eens verrast, dus Jan was extra alert. Toen Marco een verdere opsluiting wilde verijdelen maakte hij een ongelukkige keuze waardoor Jan zonder combinatie Marco volledig vast kon spelen.

Net als tegen Jan was Klaas ook goed bezig tegen Johan. In een 10 om 10 stand stonden de heren nog gelijk, ook wat de tijd betreft. Toen Johan op slag ging staan kon Klaas een lichte combinatie uithalen, waarna een situatie ontstond waarbij beide spelers konden doorbreken. Er werd besloten tot remise. Johan heeft dit hele seizoen nog maar twee verliespunten (tweemaal remise tegen Jan en Klaas R), dus Klaas was vanavond in supervorm.

Opvallend verder was dat er deze avond relatief weinig geblunderd werd, bovendien werd niet direct op de klok verloren. Al met al een mooie damavond.

|Doorsturen

BuienradarAgenda